43 yıllık demiryolcunun sürgün gerekçesi: Haydarpaşa için mücadele etmek

Haydarpaşa Garı için mücadele eden Tugay Kartal, TCDD kararıyla başka bir ile rotasyon adı altında sürgün edildi. Kartal, Haydarpaşa Garı mücadelesi nedeniyle sürgün edildiğini belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol
43 yıllık demiryolcunun sürgün gerekçesi: Haydarpaşa için mücadele etmek

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın haberine göre; Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı için mücadele eden ve onu tanıyanlar arasında 'Trenci Tugay' diye çağrılan 43 yıllık demiryolu emekçisi Tugay Kartal, 32 yılını verdiği Haydarpaşa’ya veda ediyor.

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üye ve yöneticilerin de aralarında olduğu onlarca demiryolu çalışanın “rotasyon” adı altında görev yerleri değiştirildi. Bunun çalışanlar için diğer anlamı ise “sürgün”. Onlardan biri de Tugay Kartal.

Kartal için Haydarpaşa Garı sadece bir gar değil aynı zamanda uzun yıllardır bir mücadele başlığı. Meslek odalarıyla birlikte kurucusu olduğu Haydarpaşa Dayanışması, 15 yıldır tarihi garın otel projesi gibi rant projelerine kurban olmaması için direniyor.

Baba mesleği olan demiryolculuğa 1977 yılında başlayan Kartal mesleğini şöyle tanımlıyor:

“Çocuk denecek yaştan itibaren üstümüze giydiğim ve çok sevdiğim için hiç çıkarmak istemediğim bir elbise gibi.” 43 yıllık meslek hayatında ikinci sürgününü yaşayan Kartal, demiryolcunun başarısı olarak sayılan nice “takdir”ler kazanan biri. Yıllardır sendikalı olan Kartal, kazanılmış haklarına rağmen kendi isteği dışında TCDD kararıyla İzmit’e gönderilecek. Kartal’a göre bunun iki gerekçesi var: Haydarpaşa Garı için verdiği mücadele ve sendikaya karşı yönetimin takınmış olduğu tavır.

Röportajı okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin