42. İstanbul Müzik Festivali programı açıklandı!

İstanbul Müzik Festivali, 'Doğanın Şarkısı' temasıyla gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
42. İstanbul Müzik Festivali programı açıklandı!

Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding’in üstlendiği İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 'Doğanın Şarkısı' temasıyla 31 Mayıs-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.



42. İstanbul Müzik Festivali’nin programı, İKSV’nin resmi konaklama sponsoru Martı İstanbul Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısına, konuşmacı olarak, Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Borusan Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak katıldı.



42. İstanbul Müzik Festivali aralarında, Steven Isserlis, Isabelle van Keulen, Alexander Raskatov, Nelson Freire, Pepe Romero, Krzysztof Penderecki, Xavier de Maistre, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen orkestralarından Sinfonia Varsovia ve Venezüella Teresa Carreño Gençlik Orkestrası’nın da aralarında bulunduğu 800'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak.



Programında senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, resitaller olmak üzere toplam 26 konserin yer aldığı festival, bu yıl farklı mekânlarda dinleyicilerle buluşacak. Festivale Burgazada Meydanı'nın yanı sıra Aya İrini Müzesi, Süreyya Operası, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi, İş Sanat Kültür Merkezi, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ev sahipliği yapacak.



İstanbul Müzik Festivali bu yıl ayrıca “Pazar Klasikleri” başlıklı ücretsiz konserlerle Maçka Cumhuriyet Parkı, İstanbul Oyuncak Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi “Atlı Köşk” Bahçesi ve Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi gibi mekânlarda da müzikseverlere ulaşacak. 



İstanbul Müzik Festivali, programında özel projelere yer vererek genç müzisyenleri desteklemeye bu sene de devam ediyor. Festivalin, 40. yılında ülke çapında genç yetenekleri keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla başlattığı “İstanbul Müzik Festivali Genç Solistini Arıyor” projesi bu yıl piyano anasanat dalında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, ülke çapında yapılacak seçmeler sonucunda jüri tarafından belirlenen bir genç piyanist, festival kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak.



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin