40 yıllık ustanın sırrı ortaya çıktı: Bu tarifle evde açma yapmak artık çok kolay. Pastane usulü açma nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik açma tarifi yapmak isteyenler için harika bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde lezzetli bir açma yapmak için direkt tarife geçebilirsiniz...

Google Haberlere Abone ol
40 yıllık ustanın sırrı ortaya çıktı: Bu tarifle evde açma yapmak artık çok kolay. Pastane usulü açma nasıl yapılır?

Tek tek ayrılan lezzetli bir açma hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hem pratik hem lezzetli...

Malzemeler

1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4,5 su bardağı un
Tereyağı

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Mavi haşhaş

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, yarım su bardağı sıvı yağı, 1 paket instant mayayı, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edelim.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra 4,5 su bardağı unun bir kısmını kabın içerisine ilave edelim. 

Un ilavesinde bulunduktan sonra hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Uygun kıvamı yakaladıktan sonra hamurunuzun üzerini streç film ile kapatın ve yaklaşık olarak 1 saat kadar hamurun mayalanma sürecinde kalmasını sağlayın.

1 saatlik mayalanma sürecinin ardından tezgahın üzerine bir miktar kadar un serptikten sonra hamuru tezgahın üzerine alalım ve güzelce yoğuralım.

Ardından hamurumuzdan parçalar koparalım ve kopardığımız parçaları beze formuna getirelim. 10 eşit bezeye ayırmanız bu noktada önemlidir.

Ardından uygun boyuttaki bir tepsinin içerisine bolca sıvı yağ dökelim ve sıvı yağ döktükten sonra hazırladığımız bezeleri tepsinin içerisine yerleştirelim.

Hamurlarında üzerine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra yaklaşık olarak 15 - 20 dakika kadar hamurları bekletelim.

Ardından hamurları ters çevirelim ve üzerlerine bir miktar kadar tereyağı yerleştirelim. Bu durum hamurların birbirine yapışmalarına büyük ölçüde engel olacak ve hamurların tek tek açılmasını sağlayacak. 

Tezgahın üzerine bir miktar kadar sıvı yağ alalım. Sıvı yağın üzerine hamurumuzu alalım ve elimizle üzerine bastırarak hamurumuzu açalım.

Hamuru açma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu kıvıralım ve saralım. Hazırladığımız ruloyu kendi etrafında saralım.

Ardından uçlarından birleştirerek hamura daire şeklini verelim. Akabinde hazırladığımız açmaları pişirme kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine alalım.

Aralıklı olacak şekilde dizme işlemini tamamladıktan sonra üzerine bolca çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Akabinde isteğe bağlı olarak susam, çörek otu, haşhaş serpelim.

20 dakika kadar tepsi mayalanmasının ardından 190 derecelik fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. 

Pişme süresinin ardından afiyetle tüketebilirsiniz...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin