40 yıllık ustanın gizli tarifi ortaya çıktı: Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeye aşık olacaksınız. Pastanedekilere rakip mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik tuzlu kurabiye arayanlar buraya. Lezzeti ve kıvamı bir harika...

Google Haberlere Abone ol
40 yıllık ustanın gizli tarifi ortaya çıktı: Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeye aşık olacaksınız. Pastanedekilere rakip mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler;

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Çörekotu
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Üzeri için;
Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun olan yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ ve sarısını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı Çörekotu, 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 tatlı kaşığı mahlep ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu alalım.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım. Ardından 3-3,5 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlaylım. 

Bu esnada unu azar azar ilave etmek son derece önemlidir. Aksi halde fazla unun ilave edilmesi dolayısıyla hamur uygun formda olmayacaktır. 

Yumuşak formda bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Ardından tezgahın üzerine yağlı kağıt serelim üzerine hamurumuzu koyalım ve tekrar bir yağlı kağıt daha ile üzerini kapatalım.

İki yağlı kağıt arasında hamurumuzu merdane yardımıyla açalım. Hamurumuzu uygun formda açtıktan sonra hamur şekil verme aparatı ile güzel formda şekiller verelim. 

Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine ilave edelim. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım ardından üzerine yumurta sarısını sürelim.

Yumurta sarısının ardından kurabiyelerin üzerine çatalla çizikler atalım. Son olarak üzerine susam serpiştirelim. 

Ardından  önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin