40 yıllık ustaların tarifi ifşa edildi: Pastane usulü gerçek supangle tarifi yiyenlerin yeni gözdesi oldu. Gerçek supangle nasıl yapılır?

Pastane usulü gerçek supangle tarifinin müptelası olacaksınız. Lezzeti ve kıvamına aşık olacaksınız. İşte pastane usulü supangle tarifi için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
40 yıllık ustaların tarifi ifşa edildi: Pastane usulü gerçek supangle tarifi yiyenlerin yeni gözdesi oldu. Gerçek supangle nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket bitter çikolata (120 gr)
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Kakaolu kek

Yapılışı;

İlk olarak yarım su bardağı suyu buzdolabına kaldıralım ve soğumasını sağlayalım. akabinde uygun bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı toz şeker, 3 tepeleme yemek kaşığı kakao, 2 adet yumurta sarısını alalım. 

Ardından çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırdıktan sonra sütü yavaş yavaş ilave etmeye başlayalım. Bu noktada topaklanmaması için sürekli olarak karıştırmayı da ihmal etmeyin.

Tüm malzemeler pürüzsüz forma gelen dek karıştırdıktan sonra tencereyi ocağımıza alalım ve pişirmeye başlayalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim.

Ardından kıvam alan supanglenin altını kapatalım. İçerisine  2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 paket bitter çikolatayı ilave edelim.

Çikolata ve tereyağı güzelce eriyene dek karıştıralım ve ardından içerisine soğuyan suyumuzu da güzelce ilave edelim.

Supangle tamamen soğuyana dek güzelce karıştırmaya devam edelim. Soğuk su supanglenin uygun kıvam almasına yardımcı olacaktır.

Supanglenizi hazırladıktan sonra dilediğiniz kalıplara güzelce bölüştürebilirsiniz. Bir miktar kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin