40 yıllık şeflere taş çıkaran un helvası tarifi bulundu. Bu tarif sayesinde herkes lezzetli un helvası yapabilecek. Un helvası nasıl yapılır, lezzetli un helvasının püf noktaları nelerdir?

Un helvası hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden tatlılardan bir tanesi olurken, un helvası pek çok kişi tarafından zor görüldüğü için yapılmamaktadır. Lezzetli aynı zamanda tam ölçülü un helvası hazırlayabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin...

Google Haberlere Abone ol
40 yıllık şeflere taş çıkaran un helvası tarifi bulundu. Bu tarif sayesinde herkes lezzetli un helvası yapabilecek. Un helvası nasıl yapılır, lezzetli un helvasının püf noktaları nelerdir?

En az irmik helvası kadar sevilen un helvası çayın, kayfenin yanına yakışmasıyla meşhur ve ağızlarda nahif bir tadın kalmasını sağlayan geleneğimizin güzel tatlılarından bir tanesidir. Tam ölçülü un helvası yapabilmek ve sonuçların memnun kalabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler;

100g tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla ceviz

Şerbeti için;
3 su bardağı süt
2 su bardağı şeker

Yapılışı;

İlk olarak cevizli helvamızın şerbetini hazırlayark işleme başlayabiliriz. Un helvasının şerbeti için uygun bir tecerenin içerisine  3 su bardağı sütü alalım üzerine 2 su bardağı şekeri ilave edelim. Tencreyi ocağa alalım ve şekerin eriyip sütün ılınmasını sağlayalım.

Şeker eridikten sonra tencreyi ocaktan alalım. Akabinde tencerenin içerisine 100g tereyağını ve 1 çay bardağı sıvıyağ alalım, yağ eridikten sonra tencrenin içerisine 2 su bardağı unu ilave edelim. Orta ateşte unu kavurmaya başlayalım.

Un helvasının lezzetli olmasını sağlayan önemli püf noktalarından bir tanesi şüphesiz unun kavrulma aşamasıdır. Unun tam kıvamında kavrulması gerekmektedir. Toplamda 15 dakikalık bir kavurma işleminden sonra, yeterli seviyede kavrulan unun içerisine cevizleri ilave edelim.

Cevizleri ilave ettikten sonra bir miktar daha karıştıralım. Kavurduğumuz unun içerisine hazırladığımız şerbeti ilave edelim. Helva şerbetini çekip kıvam alıncaya dek karıştıralım. Akabinde un helvasını ocaktan alalım ve sıcakken şekil vermeye başlayalım. Dilediğiniz gibi servis edip tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin