4 akademisyen tahliye edildi!

'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisini imzaladığı için tutuklanan 4 akademisyen 38 gün sonra tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
4 akademisyen tahliye edildi!

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları için tutuklanan ve bugün tahliye kararı verilen dört akademsiyenden Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr.Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı  tahliye edildi.



4 akademisyen tahliye edildi!



Tutuklu akademisyenler için 38 gün sonra tahliye kararı!



Öğrencilerine sarılıp hasret gideren Mungan ve Camcı, cezaevi önünde kısa bir açıklama yaptı.



Yardımcı Doçent Esra Mungan “Barış ve demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Yardımcı Doçent Meral Camcı ise, “Biz çok daha güçlendik diye düşünüyoruz. Bu güçle devam edeceğiz. Mücadeleye devam. Haklıyız, kazanacağız” diye konuştu.



Tahliye olan akademisyenler, cezaevi önünde öğrencileri ve kendilerini karşılayan grupla davul eşliğinde halay çekti. 



Ne olmuştu?



"Bu suça ortak olmayacağız"  bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr.Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ilk duruşmada tahliye edilmişti. Dava Çağlayan Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İddianamenin okunmadığı davada, ilk olarak dört akademisyen ifade vermişti.



Savcı, aradan önce akademisyenlere atılı olan suçun Türk Ceza Kanunu 301. maddesi kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi, Adalet Bakanlığı'ndan izin talebinde bulunarak,  dört ismin tutukluluk hallerinin devamını talep etmişti. Ara sonrasında konuşan savcı, bu kararından vazgeçip Adalet Bakanlığı'ndan iznin beklendiği süre zarfında akademisyenlerin mağdur olabileceklerini belirterek bu kez tahliyelerini talep etmişti.



Sanık avukatlarının konuşmalarının ardından mahkeme, dört akademisyenin adli kontrol şartı olmaksızın tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma 27 Eylül'e ertelenmişti.



4 akademisyene tahliye kararı sosyal medyada: Zılgıt, halay, paper!



Neyle suçlanıyorlar?



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, dört akademisyen hakkında terör örgütü propagandasından 7.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede  1128 kişinin “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı metne imza attığı belirtiliyor ve “PKK/KCK terör örgütüne destek bildirisi” yayımlandığı ileri sürülüyor.



İşte tutuklu akademisyenlerin savunmaları: Bu suça ortak olmayın! (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin