3'üncü Dünya Savaşı mı çıkacak? Putin'in tehditleri Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı. Ertuğrul Özkök'ten çarpıcı Rusya ve Putin analizi

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Cengiz ile Ahtapot'ta Rusya lider Putin'in Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgelerindeki referandum çıkışı ve tehditleri masaya yatırıldı. Gazeteciler; Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
3'üncü Dünya Savaşı mı çıkacak? Putin'in tehditleri Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı. Ertuğrul Özkök'ten çarpıcı Rusya ve Putin analizi

Ukrayna savaşı neredeyse 7 ayı geride bırakırken Rusya ve tüm dünya, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz gün akşam televizyondan yapacağı ulusa sesleniş konuşmasına kilitlenmişti ama Putin konuşmasını erteleyerek dün sabah yaptı.

Putin, Batı’nın Rusya’yı yok etmeye çalıştığını belirterek ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Seferberlik kararnamesini imzaladığını duyuran Putin, amaçlarının Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı güçlerin bulunduğu Donbas bölgesini “kurtarmak” olduğunu söyledi. Ukrayna’daki Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyleyen Rus lider, Batılı ülkelerin Ukrayna’da barışçıl çözüm istemediklerini belirterek “Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil” dedi. Batı ülkelerinin Rusya’ya “nükleer şantaj” uyguladığını iddia ederek Moskova’nın tüm gücüyle Batı’ya karşılık vereceğini kaydeden Putin, Rusya’nın buna “yanıt verecek birçok silahı” olduğunu ifade etti.

Putin sözleri, Rusya'nın referandum hamlesi tv100'ün ses getiren programı Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı.

Cengiz Semercioğlu, "Putin kısmi seferberlik ilan etti. Bu kısmi seferberlik 300 bin askerin göreve çağırılması demek ve ‘3. Dünya savaşına doğru gidiyor muyuz?’ diye bir tedirginlik var." dedi.

İşte Semercioğlu'nun o sözleri:

Ertuğrul Özkök, "Putin geri dönüşü olmayan bir yola girdi ama bu kısmi seferberlik falan görecek başına Amerika’daki gibi başına bir Vietnam sendromu çıkacak onun ve elinde mühimmat kalmadı." değerlendirmesini yaptı.

"Rusya’nın bu savaşı kazanma ihtimali yok. Toprakları alsan da başında bir yara gibi durur orada." diyen Özkök şunları söyledi:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin