3600 ek gösterge maaşlara ne kadar yansıyacak? Milyonlarca memurun beklediği haber geldi. İşte 600 puanlık yükselişin maaşlara yansıması

Milyonlarca memurun gözü kulağı 3600 ek gösterge kararındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan memurların beklediği 3600 ek göstergenin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan, "Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık" dedi. 600 puanlık ek gösterge artışının maaşlara nasıl yansıyacağı belli oldu. TÜRKONFED Sosyal Güvenlik Komitesi Başkanı Ali Duman Habertürk canlı yayınında değişikliği ve maaşlara yansımasını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
3600 ek gösterge maaşlara ne kadar yansıyacak? Milyonlarca memurun beklediği haber geldi. İşte 600 puanlık yükselişin maaşlara yansıması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından 3600 ek gösterge konusunda alınan kararın detaylarını kamuoyuna duyurdu. Erdoğan şunları söyledi:

Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik.

İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımıza ve din görevlilerimize, ek göstergelerini 3600’e çıkarma sözü vermiştik. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük.

“TÜM MEMURLARIN EK GÖSTERGELERİNDE 600 PUAN ARTIŞ OLACAK”

Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık. Önümüzdeki yılbaşından itibaren yararlanılacak.

Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600’den 4 bin 400’e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin ek göstergeleri de 2 bin 200’den 3 bine çıkacak.

BİR MEMURUN EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı bin 234 ile bin 391 lira arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır.

Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır.

Memurlarımızın maaşlarında küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor.”

NELER DĞİŞECEK, MAAŞLARA ETKİSİ NE OLACAK?

TÜRKONFED Sosyal Güvenlik Komitesi Başkanı Ali Duman Habertürk canlı yayınında tüm memurların haklarının korunmasının önemli olduğunu vurguladı. Genel idare hizmetleri sınıfının zaten 3600'ün üzerinde çalışan mülki amirler olduğunu söyleyen Duman, "5434 sayılı kanuna göre emekli sandığında 12 sınıf var. Geriye kalan 11 sınıfı, genel idare hizmetlerinde de 3000 ve altında olaran güzel bir müjde gelmiş oldu. Ücret farkları açısından ciddi bir artış sergilenmeyecek. Şu an 2200 gösterge ile çalışan bir ücretli ile 3000 ek gösterge ile çalışan arasında ortalama 185 lira gibi bir fark var. 3000 gösterge ile 3600 gösterge arasında da 140 lira civarında. 2200 ek gösterge ile çalışanların 3600 ek göstergeye çıkması beklenmiyor bu durumda." dedi.

EMEKLİLERDE DURUM

Duman ayrıntıların Meclise verilecek kanun teklifinde daha da netlik kazanacağını belirtti. Emekli maaşlarına 1200 lira gibi bir fark geleceğini ikramiyelerin de 40-50 bin artacağını söyleyen Duman, "Daha önce emekli olanların ikramiyesi ne olacak?" diye sordu. Duman, sadece emeklilerde aylık 2 milyar 200 milyon maliyeti olacağını söyledi. Emekli olacak memurlar birlikte her ay bütçeye 5 milyarlık yük getirecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin