'35. İstanbul Film Festivali' ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali'nde ödül kazananlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
'35. İstanbul Film Festivali' ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar...

 İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen bu yıl 12. kez Akbank'ın desteğiyle gerçekleştirilen 35. İstanbul Film Festivali'nde ödül kazananlar belli oldu.



Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, Altın Lale Ulusal Yarışma Ödülleri için 2015-2016 sezonunda tamamlanan 11 film yarıştı.



Ahu Öztürk'ün "Toz Bezi" isimli filmi, Altın Lale Ulusal yarışmada "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini kazandı.



Ödülünü Müjde Ar'ın elinden alan Öztürk, jüriye ve İKSV'ye çok teşekkür ederek, "Senaryo 2-3 senemi aldı. Ciğerim söküldü yazarken. Bütün senaryoyu yazarken hissettiğim şey, annemin ruhuydu. Anneme ithaf ediyorum." dedi.



Mustafa Kara'nın yönetmenliği yaptığı "Kalandar Soğuğu" filmi, "En İyi Yönetmen", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" ödüllerine değer görüldü. 



Kara ödülünü alırken yaptığı konuşmada, ödüle layık görüldüğü için teşekkür ederek, "Filmi seyredenler ne dediğimi çok iyi anlayacaktır. Benim filmim gibi filmler, iyi yoldaşlar, iyi ekipler olmadan asla olmuyor. Filme baştan sona kadar inanan, yanımda duran, emek veren, sabır gösteren bütün ekip adına bu ödülü alacağım. Filmin çekimleri esnasında kaybettiğim babama ve bütün acılarını unutup, sadece benim acımı tedavi etmeye, destek olmaya çalışan, sabreden ve filmdeki 'nene' rolünü oynayan, anneme adıyorum filmi." diye konuştu.



Onat Kutlar anısına verilen Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri Özel Ödülü "Rauf" filmiyle Barış Kaya ve Soner Caner'e "En İyi Özgün Müzik Ödülü" de "Tarla" filmiyle Doğan Duru'ya verildi.



 "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü"'nü Emre Konuk'un "Çırak" filmi kazandı



'35. İstanbul Film Festivali' ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar...



Ulusal Kısa Film Yarışması'nda "En İyi Kısa Film Ödülü" Ziya Demirel'in "Salı" filminin, mansiyon ödülü ise "Cemil Şov" ile Barış Sarhan'ın oldu.



10 belgeselin yarıştığı Ulusal Belgesel Yarışması'nda "En İyi Belgesel Ödülü"nü, Onur Bakır ve Panagiotis Charamis'in "Hazır Ol" filmi kazanırken, Ayşe Polat'ın "Ötekiler" filmi de mansiyona layık görüldü.



Türkiye yapımı 13 filmin yarıştığı "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü" ise Emre Konuk'un "Çırak" filmine verildi.



 "Audentia Ödülü"nü Anca Damian kazandı



Dünyada ilk kez 35. İstanbul Film Festivali kapsamında, bir kadın yönetmene verilen "Audentia Ödülü", Anca Damian'ın "Sihirli Dağ" filminin oldu.



Uluslararası Yarışmada En İyi Film Ödülü "Bin Başlı Canavar" ile Rodrigo Pla'ya, Jüri Özel Ödülü Brady Corbet'in "Bir Liderin Çocukluğu" filmine verildi. 



Sinema Onur Ödülleri



Törende ayrıca Türkiye sinemasına uzun yıllar emek veren oyuncu Suzan Avcı, yapımcı Şerafettin Gür, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm ve oyuncu Perran Kutman, festivalin "Sinema Onur Ödülleri"ni aldı.



Festival kapsamında, 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin toplam 221 filmi gösterildi. Festival 17 Nisan'da sona erecek.  (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin