34 yaşındaki evli kadından bomba itiraf: Eşimle orgazm olamıyorum, filmlerdeki kadınların zevk sahneleri kıskanıyorum

İlişki ve Aile Danışmanına gelen soru şaşkına çevirdi. Evliliğinde orgazm olamadığını ve uzun yıllardır orgazm taklidi yaptığını itiraf eden kişiye yanıt gecikmedi. "Eşimle orgazm olamıyorum, sürekli orgazm taklidi yapıyorum"

Google Haberlere Abone ol
34 yaşındaki evli kadından bomba itiraf: Eşimle orgazm olamıyorum, filmlerdeki kadınların zevk sahneleri kıskanıyorum

Cinsellikle alakalı pek çok konuya açıklık getiren İlişki ve aile Danışmanı İrem Hattat'a bomba bir soru geldi. "Eşimle orgazm olamıyorum, sürekli orgazm taklidi yapıyorum" cümlesini şu şekilde değerlendirdi...

"Eşimle orgazm olamıyorum, taklit yapıyorum"

İlişki ve Aile Danışmanı İrem Hattat 10 Haber.Net'teki yazısında okuyucusunun sorusunu yanıtladı. Okuyucu sorusunu İrem Hattat'a şu şekilde yöneltti. "Sevgili İrem, 34 yaşımda evli bir kadınım. Sürekli orgazm taklidi yapıyorum ve bir türlü eşime söyleyemiyorum. Filmlerde kadınların zevk aldığı sahneleri kıskanıyorum. Pes etmek üzereyim. Neden seks hayatım filmlerdeki gibi değil?"

Neden seks hayatım filmlerdeki gibi değil?

İlişki ve Aile Danışmanı İrem Hattat okuyucusunun sorusunu şu şekilde değerlendirdi. "Sana önerim, herhangi bir erotik film veya kitap sahnesinde karşılaştığın performanslara ulaşmayı hedeflememek. Hedefin kendi cinselliğini keşfetmen, neleri sevip sevmediğini anlaman, bunları eşine aktarabilmen ve onun da beklentilerini öğrenebilmen olmalı.

Her çift cinselliğini kendi kuralları çerçevesinde yaşıyor. Bir çiftin doğrusu başka bir çifte yanlış gelebiliyor. Önemli olan sana ve eşine uygun, ihtiyaçlarınızı karşılaşayacak ve bir çift olarak sizi mutlu edecek bir cinsel yaşam yaratmanız.

Cinsellikte sayılar, süreler her zaman mutluluğun garantisi değildir. Kaldı ki bu rakamlar zamanla hatta yaşanan her cinsellikle bile değişebilir. Mutluluk zor ve ulaşılması güç hedeflerle değil kaliteli ve tatminkar bir beraberlikle oluşur.

Enerjini esas vermen gereken nokta başkalarına ait senaryolar değil kendini ve eşini ne kadar tanıdığın, birbirinize cinsel istek ve düşüncelerinizi ne sıklıkla ifade ettiğiniz, cinsel hayatınız aklınıza geldiğinde dürüstçe ne kadar mutlu olduğunuzdur.

İşte önem vermen gereken konular bunlar. Filmlerdeki cinselliği istiyorsan, hayal kırıklığı
garanti!

Cinsellik doğal bir içgüdü

Cinsellik doğal bir içgüdü. Ancak pek çok çift yıllar içinde birbirlerine olan güven, sevgi ve saygı ilişkileri geliştikçe cinsellikte rahatlama yaşıyor. Birbirlerine istek ve arzularını daha kolay ifade ediyor. Böylece ilişkinin ilk zamanlarında oluşturamadıkları keyifli cinsel rutini, ilerleyen yıllarda elde ediyorlar.

Yani cinsellikte doğal içgüdüler kadar sonradan öğrenilenecek de çok şey var. Eğer cinselliği sadece doğal bir içgüdü olarak kabul edersen önüne çıkan ilk zorlukta ten uyuşmazlığını bahane ederek pes edebilirsin.

Cinselliğin sadece erotik hikayelerde olduğu gibi yaşandığına inanırsan, eşinle olan cinselliğinizde yüzde yüz hayal kırıklığına uğrarsın. En kötüsü de bu gerginlik ile cinsel hayatınızı iyice kötüleştirirsin. Ancak cinsel yaşamın değişebileceğine ve iyileştirebileceğine inanırsan o zaman bir fark yaratacak enerji ve inancı kendinde bulursun.

Bunun kolay olduğunu söylemiyorum ama pek çok çift için mümkün olduğunu söylüyorum. Cinsel mutluluk her zaman kendiliğinden kolayca gerçekleşmez. Bazen bu mutluluğu yakalamak için aktif bir gayret içinde olmak gerekir.

Keyifli bir cinsellik için çabalaman şanssız veya eşinle olan cinsel ilişkinizin uyumsuz olduğu anlamına gelmez. Aksine her konuda olduğu gibi cinsellikte de enerji ve vakit harcamak başarının anahtarıdır. Ancak bu şekilde eşinle seni mutlu edecek bir cinsel hayata ulaşabilirsin."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin