34. Ankara Film Festivali seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34. Ankara Film Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 60.Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesinin ardından Antalya'da prömiyer yapmaya hazırlanan 3 filmin Ankara programından çekilmesi sinema çevreleri tarafından tepki toplarken Ankara'da hazırlıklar son sürat devam ediyor.

Medyatava Özel 34. Ankara Film Festivali seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34. Ankara Film Festivali hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Ancak festivale sayılı günler kala Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerin arka arkaya çekilme kararı alması eleştirmenler tarafından hem festivale hem de sinema sanatına saygısızlık olarak yorumlandı. 

Çekilme gerekçelerini festival stratejisinde gittikleri değişiklik olarak açıklayan Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Son Hasat’ı, Kıvanç Sezer’in ‘8×8’i ve Nehir Tuna’nın ‘Yurt’ filminin ardından bu kategoride çekilen film sayısı 5'e ulaştı.

34. Ankara Film Festivali seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor

Son olarak çekilme kararı alan Son Hasat,8×8 ve Yurt'un ortak özelliği de Türkiye prömiyerini Kanun Hükmü filmine uygulanan sansür ile gündeme gelen ve festivalin iptaline varan 60. Antalya Altın Portakal’da yapacak olmasıydı.

Bu gelişmeler sinema çevrelerinde suları ısıtırken Ankara Film Festivali Ulusal Kısa ve Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak finalistlerin belirlendiğini duyurdu. 

34. Ankara Film Festivali seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor - Resim : 2

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Ankara Film Festivali Onursal Başkanı Prof. Dr. Oğuz Onaran, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa, yönetmen ve İstanbul Esenyurt Üniverstiesi öğretim görevlisi Dr. Özgür Arık’ın ön jüriliğinde başvuran 204 film arasından yapılan değerlendirme sonucu beş canlandırma, altı deneysel ve sekiz klasik kurmaca olmak üzere 19 film sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde Zahid Çetinkaya’nın Ayna, Sevim Yaman’ın Ben Sen O Biz Siz Onlar, Ekrem Ayhan Çakay’ın Ben Süpermarket Değilim, Hüseyin Urçuk’un Çamaşır İpi, Berkan Aktepe’nin Çember, Melike Şevval Akın’ın Dev’r’inim, Dominika Muniak ve Sinan Demirtaş’ın Denge, Hüseyin Urçuk’un Dikiş Makinesi, Murat Arda Gürsoy’un Güneş, Ay ve Kadın, Muaz Güneş’in Hayırlı Olsun Ziyareti, Vehbi Bozdağ’ın Kurbağalar, Aziz Alaca’nın Kruvasan, Selçuk Ören’in Labirent, Rümeysa Bora’nın Magus Baba’nın Mavi Maymunu, Melih Aslan’ın Paket, Burcu Görgün’ün Ruj, Burak Oğuz Saguner’in Salça, Zülfü Gül’ün Son Ağaç ve Berk Ali Çekmez’in Vuruyor Gol Oluyor filmleri yarışacak.

34. Ankara Film Festivali seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor - Resim : 3

Ulusal Belgesel Yarışması’nda yönetmen ve Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Yıldız, yönetmen ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Enver Özüstün, yönetmen ve İstanbul Kültür Üniversitesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Sezer Ağgez’den, oluşan ön jüri tarafından 105 film arasından yapılan değerlendirme sonucu 8 belgesel sinemaseverlerle buluşacak.

Festival’de Önder Esmer’in Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar, Eylem Kaftan’ın Bir Gün 365 Saat, Ezgi Koman’ın Dal Değdi Gözüme, Ahmet Karanfil’in Dinamo Mesken, Evrim İnci’nin Duvar, Vahit Sarıtaş’ın Flanöz, Fırat Özeler’in Kavur ve Kerem Soyyılmaz’ın Rodakis’i Ararken filmleri yarışacak.

34. Ankara Film Festivali seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor - Resim : 4

Festivalin açılış günü verilecek Onur Ödülleri'nin sahipleri de belli oldu. Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Nur Sürer’e,  Sanat Çınarı Ödülü ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz’a, Kitle İletişim Ödülü ise müzisyen Cahit Berkay’a sunulacak.

Bu yıl ikinci kez verilecek Vakıf Özel Ödülü; Cannes’da Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülen, ulusal ve uluslararası başarılar elde eden filmlerde yer alan, unutulmaz karakterler yaratan Merve Dizdar ile sinema alanında başarılı işlere imza atan;  yapımcı, yazar ve yönetmen kimliğiyle alışılmış kalıpların dışına çıkan Burak Çevik’e veriliyor!

34. Ankara Film Festivali’nin, farklı alanlarda verilecek Onur Ödülleri, 2 Kasım’da Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek açılış töreninde sahiplerini bulacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin