32. Gün bir ilke daha imza atıyor!

Dünyayı sarsan suikastın 40 Yılında 'Kurt ve Aziz' belgeseli ile yeni tanıklar, yeni belgelerle Papa 2 Jean Paul’e yapılan suikast yeniden dünya gündemine getiriyor. Belgesel Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan (In Player) ‘İzle ve Öde’ sistemi ile izleyiciler ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
32. Gün bir ilke daha imza atıyor!

Türkiye’de habercilik ve belgeselciliğin öncü ve lider ismi 32. Gün tarihi bir yeni belgeselle 32 Gün’ü özleyen izleyicileriyle buluşuyor. Tam 40 yıl önce dünyayı sarsan Papa 2. Jean Paul’e düzenlenen suikastin perde arkası yeni bilgiler, tanıklar ve belgelerle 32 Gün’de…

1981 yılının 13 Mayıs günü papa 2 Jean Paul’ü Pazar ayininde vuran isim Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’ydı. 40 yıl boyunca o suikastin perde arkası, Ağca’yı koruyan güçler bir sis perdesinin ardında kaldı. Ağca’yı iki kez Türkiye’deki cezaevlerinden kaçırma girişimini kim düzenlemişti? Ağca’nın gizlediği güçler kimlerdi? Niçin Papa’yı hedef seçmişti? Suikastte ikinci bir isim var mıydı? 32. Gün Papa’nın vuruluşunun 40 Yılında sis perdesini aralıyor.

Üzerinden geçen 40 yıla rağmen hala gizemini koruyan Papa suikastı, bu belgeselle yeni tanıklar, yeni belgelerle gün yüzüne çıkıyor. İtalya’da bugüne kadar hiç konuşmamış tanıklarla bir araya gelindi. O gün San Pietro Meydanı’nda olanlar şahit olduklarını yıllar sonra ilk kez anlattı.

Sırlarla örülü gizemi aydınlatmaya çalışan, yeni yetişen nesillere bilgi aktarma görevini üstlenen belgesel, ‘yeniden bir araya gelen 32. Gün ekibinin de yıllar sonra birlikte imza attığı ilk çalışma özelliğini taşıyor.

Belgeselin yapımcılığını Umur Ali Birand üstlendi, seslendirdi. Deneyimli gazeteci ve 32. Gün eski Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Akar araştırma ve metin yazımını gerçekleştirdi.

'Kurt ve Aziz' belgeselini nasıl izlenebilecek?

'Kurt ve Aziz' 13 Mayıs 2021 tarihinde, saat 17:17’de InPlayer alt yapısı ile izleyicisiyle buluşacak. Dünyayla aynı anda izlenmesine olanak sağlamasından dolayı belgesel, Türkçe-İngilizce-İtalyanca olarak hazırlandı.

İzleyiciler https://page.inplayer.com/the-wolf-and-the-saint/ 11 Mayıs’a kadar ön ödeme yapmaları halinde yüzde 30 indirimden yararlanabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin