310 gram ağırlığında 23 santim uzunluğunda doğdu. Tekirdağ'daki bebek, hayata tutunmaya çalışıyor

 Tekirdağ'da bir bebek 310 gram 23 santim olarak doğan bir bebek hayata tutunma mücadelesi veriyor. Dr. Mustafa Törehan Aslan, "310 gramlık bir bebek baktığımızda dünyada ve Türkiye'de aslında birkaç bebekten biri gibi gözüküyor" iffadelerini kullandı

Google Haberlere Abone ol
310 gram ağırlığında 23 santim uzunluğunda doğdu. Tekirdağ'daki bebek, hayata tutunmaya çalışıyor

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilen 34 yaşındaki hamile kadın yüksek tansiyon nedeniyle acil olarak doğumhaneye alındı.

Sezaryenle yapılan doğumda 310 gram ağırlığında ve 23 santim boyunda bir erkek bebek dünyaya geldi.

Doğumun ardından yeni doğan bakım ünitesinde tedavi altına alınan bebek, hayata tutunma mücadelesi veriyor. 

NKÜ Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Yenidoğan Yan Dal Uzmanı Dr. Mustafa Törehan Aslan,  hamile hastalarının dün akşam saatlerinde hastanelerine sevk olduğunu belirtti.

Törehan, "İlk tedavilerine başladık ama tabii ki 310 gramlık bir bebek baktığımızda dünyada ve Türkiye'de aslında birkaç bebekten biri gibi gözüküyor. Tabii ki kaybedilme oranları yüksek olmakla birlikte en ufak bir şansı bile olsa, en etkili tedaviyi vermek için uğraşıyoruz. Saniyeler, dakikalar, günler, haftalar, aylar bizim için çok kritik olacak. İnşallah bebeğimizi taburcu etme mutluluğuna da ulaşırız" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin