30 bin lira maaşlı eleman aranıyor. Yurt dışında değil Türkiye'de. İşte 30 bin lira maaş verilecek personeller... 'Altın bilezik' aranıyor

Türkiye'de 10 milyondan fazla işsiz bulunuyor. İşsiz sayısı ise her geçen gün artıyor. Buna gizli işsizler de eklenince ortaya çıkaran rakam korkutuyor. Ancak bazı meslek dalları var ki 30 bin lira maaş verilmesine rağmen çalışan bulamıyorlar. Yeme-içme sektöründe fırın, pide-lahmacun, döner ve kebap ustası bulunamıyor. İş yerleri ustalar için kesenin ağzını açtı. Maaşlar 30 bin lirayı buldu. Ancak personel bulunamıyor.

Google Haberlere Abone ol
30 bin lira maaşlı eleman aranıyor. Yurt dışında değil Türkiye'de. İşte 30 bin lira maaş verilecek personeller... 'Altın bilezik' aranıyor

Koronavirüs salgının da yeme-içme sektöründe kriz yaşanmıştı. Salgını dönemi ile fiyatlar yükselişe geçmiş bir türlü durdurulamamıştı. Sektörde halen sorunlar devam ediyor. Sektördüe; ekmek, lahmacun, pide, döner ve kebap ustası ile mutfak şefi bulmak zorlaştı.

İşletmeciler, bu sektörün eğitim alanında bir karşılığı olmadığını belirterek, usta-çırak sistemi ile eleman yetiştiğini belirterek z kuşağının bu meslek dallarına sıcak bakmadığı vurgulandı.

Sektör temsilcileri yeni jenerasyonun daha kolay işleri tercih ettiği ifade ediyor. Hal böyle olunca kalifiye elemanlar da yüksek maaş talep ediyor.

Pandemi öncesinde yetişmiş bir fırın ustası 5 bin liraya çalışırken, şimdilerde 25 bin lira kazanıyor. Aynı şekilde 3 yıl önce 6 bin lira alan döner ustası 30 bin lira talep ediyor.

Kebapçılarda da istihdam sorunu yaşanıyor. 2020 yılında 7 bin lira alan yetişmiş bir kebap ustası için bugün 25 bin liradan aşağı maaş verilmiyor.

Maaşların yüksek olmasına rağmen 'altın bilezik' sahibi usta bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. İşletmeciler bu soruna dikkat çekerek bu alanda eğitimler verilmesini talep ediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin