30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümü, yurt genelinde etkinliklerle kutlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor

Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Resmi törenin sona ermesiyle siyasi parti ve sivil toplum örgütleri anıta çelenk bıraktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor - Resim : 2

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun. 100. yılındayız. Yüz yıl önce zafer bağımsızlık mücadelesiyle kazanıldı. Şimdi önümüzde farklı bir zafer süreci var. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığı, adil bir memleket ve eşit bir yurttaşlık olgusu üzerine yeni bir yüzyılın tariflenmesi üzerine milletçe yeni zaferler kazanmalıyız" dedi.

KAPADOKYA'DA BALONLAR TÜRK BAYRAKLARI İLE HAVALANDI

Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı.

Kapadokya'da sıcak hava balonlarından bazılarına 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle sıcak hava balonlarının sepetine Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı. Sabah erken saatlerde havalanan sıcak hava balonları, bir süre Kapadokya semalarında dolaştı.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor - Resim : 3

Bir balon firması tarafından üretilen Türk bayraklı sıcak hava balonu da Kapadokya semalarında uçtu.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor - Resim : 4

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, bu hava balonlarıyla fotoğraf çektirdi. Yaklaşık 1 saat Kapadokya semalarında uçan sıcak hava balonları, güzel görüntüler oluşturdu. 

THY’DEN İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ÖZEL KUTLAMA 

Türk Hava Yolları ve İGA İstanbul Havalimanı, Büyük Taarruz’un 100. yılında dev bir kutlamaya imza attı. Havalimanındaki tüm birim ve iştiraklerin araçları ile katıldığı büyük ve zorlu operasyonda 3 uçak ve 108 araçla, zemine devasa bir 100 sayısı yazıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor - Resim : 5

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleden ilhamla birlik duygusu içerisinde hareket eden havacılık sektörü paydaşlarının yer aldığı operasyon, 30 Ağustos’un 100. yılına özel olarak film haline getirildi.

 30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor - Resim : 6

Operasyonda görev alan Türk Hava Yolları uçağının kaptan pilotu; “Türk Hava Yolları’na, İGA İstanbul Havalimanı’na ve bu tarihi görevde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu unutulmaz zaferi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz” anonsunu yaparak zaferi kutluyor.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin