30. Adana Altın Koza Film Festivali başlıyor

‘30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ için geri sayım başladı. Nuri Bilge Ceylan imzalı ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi Türkiye prömiyerini festivalde yapacak.

Google Haberlere Abone ol
30. Adana Altın Koza Film Festivali başlıyor

Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye prömiyerini, 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapacak. 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a filmdeki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran film, Türkiye’de ilk kez Altın Koza’ da sinemaseverlerle buluşacak. Prömiyere, filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra başrol oyuncuları Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici ile film ekibi katılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında festivali 30’uncu kez düzenlemekten onur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Pandemi ve sonrasında yaşanan sıkıntılı süreçte sinema salonları bir bir kapanırken sektörün üretime devam etmesi Türk sinemasının gelişimi ve tanınırlığı için çok değerlidir. Ülkemize kazandırdığı ödüllerle bizleri gururlandıran Nuri Bilge Ceylan’ı festivalimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız.”

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri yer alacak. Festival kapsamında dünya sinemasından seçkiler, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler de olacak.

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin