3 ustanın CNN Türk'teki yolculuğu başlıyor

Coşkun Aral, Can Dündar ve Nebil Özgentürk imzalı belgesel yakında CNN Türk izleyicisiyle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
3 ustanın CNN Türk'teki yolculuğu başlıyor

Belgesele gönül vermiş 3 arkadaş Nebil Özgentürk, Can Dündar ve Coşkun Aral'ın 'Biz Kültür Yolcuları' isimli belgeseli yakında CNN Türk'te başlıyor.



Belgeselleriyle adından söz ettiren 3 isim, 'Biz Kültür Yolcuları'nda Ağrı eteklerinden Makedonya boylarına, Cerattepe ormanından Adalar vapuruna, Mezopotamya yaylasından Abdallar coğrafyasına kadar gezecekler. Türkiye'yi Türkiye yapan, kimisi tamamen, kimi kısmen soldurulan renklerin tozunu alıp, ışığını parlatacaklar.

 

Aral, Dündar ve Özgentürk belgeselde, Türkiye'nin dört bir yanını bir 'kültür yolcusu' gibi dolaşıp, kayıp şarkılara, kaybolmaya yüz tutan kültürlere, farklı inanç ve kimliklere dokunacaklar. İnsanlığın, doğanın, tarihin ve bitişe ramak kalmış hazinelerin izini sürecekler.

 

Bazen Sulukule'nin kaybolan seslerini dinleyecekler, bazen artık hoş bir sada kalan alaturkanın izini sürecekler. 3 usta isim büyük kentlerin, ki en başta İstanbul'un korunması gereken kültürel değerlerinin yanına yaklaş Bu topraklarda konuşulan dillerin, yakılan ağıtların sesine kulak verecekler. Artvin'e de, Van'a, Ağrı'ya da gidecekler. Adalar'a yelken açacaklar, Balkanlar'a uzanacaklar.

 

Kadim medeniyetlerin buluştuğu Mardin'deki ezan ve çan sesini de, Diyarbakır'dan Hasankeyf'e giden yol ortasında kulaklarımıza çalınan Kürtçe sözlü edebiyatı da kaydedecekler. Hacıbektaş'ta bir cem törenine de, Anadolu'da dört bir yana dağılmış göçmen kuşların, 'Evlad-ı Fatihan’ların çıkış noktası olan Balkanlar'daki bir zikir törenine de girecekler.

 

Ve her gidilen yola, her varılan yere ve her çalınan kapıya 'dördüncü yol arkadaşı' davet edecekler. Ve o yol arkadaşları o kapıyı, yolu ve yeri bir 'usta' kimliğiyle anlatacak.

 

Bazen gidilen yerin en anlamlı köşesinde, 'doğal stüdyo' ortamında hüzünle coşkunun iç içe geçtiği bir söyleşi gerçekleşecek.

 

Anonsları Can Dündar tarafından çekilen 10 bölümlük 'Biz Kültür Yolcuları'nın durakları: Artvi̇n, Hacıbektaş, Balkanlar, Mardi̇n, Ahırkapı-Sulukule, Samatya-Galata, Adalar, Diyarbakır, Van, Kırşehi̇r olacak.

 

Yakında CNN Türk'te ekrana gelecek belgeselin müzikleri Kardeş Türküler tarafından hazırlandı.



İşte, 'Biz Kültür Yolcuları'nın tanıtımı:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin