3 milyar dolar vurgun yapan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakim karşısına çıktı! Duruşma sonrası flaş karar: Özer tutuklu yargılanmaya devam edecek

Arnavutluk'ta yakalanan ve yaklaşık 3 milyar dolarlık vurgun yapan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer mahkemeye çıktı. 3 gün önce yakalanan Özer için Elbasan'ın tutukluluğuna devam karı verildi.

Google Haberlere Abone ol
3 milyar dolar vurgun yapan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakim karşısına çıktı! Duruşma sonrası flaş karar: Özer tutuklu yargılanmaya devam edecek

Arnavutluk'ta yakalanan ve yaklaşık 3 milyar dolarlık vurgun yapan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer mahkemeye çıktı. 3 gün önce yakalanan Özer için Elbasan savcılığı tutuklama talep etti. Mahkeme de duruşma sonunda tutukluluğa devam kararı verdi.

Arnavutluk’ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, bu ülkede mahkemeye çıkarıldı. Elbasan Asliye Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Özer, polisler eşliğinde getirildi.

İADE EDİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Elbasan Savcılığı, Özer’in tutuklanmasının yasal olduğunu belirtti ve bu nedenle Özer hakkında tutukluluğun devamını talep etti. Mahkeme de tutukluluğa devam kararı aldı.

Hakim Elis Dine, Özer’in tutuklanmasının yasal olduğunu belirtti ve tutukluluğun devamını kararlaştırdı.

Dine, bugünkü kararın Özer’in Türkiye Cumhuriyeti’ne iadesi için alındığını sözlerine ekledi.

Kararın Dıraç Temyiz Mahkemesinde temyize götürülebileceği bildirildi.

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Avukat Sevgi Erarslan, müvekkilinin iade süreci için hapiste olacağını kaydederek, kararı temyize götüreceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin