3 Malzemeyle muhteşem bir pasta yapmaya hazır olun: Bittikçe yapmak isteyeceğiniz mozaik pastayı mutlaka deneyin. Mozaik pasta nasıl yapılır, mozaik pasta yapmak için hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız bu tatlı tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz pratik mozaik pastayı mutlaka deneyin...

Google Haberlere Abone ol
3 Malzemeyle muhteşem bir pasta yapmaya hazır olun: Bittikçe yapmak isteyeceğiniz mozaik pastayı mutlaka deneyin. Mozaik pasta nasıl yapılır, mozaik pasta yapmak için hangi malzemeler gerekir?

Mozaik pasta hemen hemen herkes tarafından en çok sevilen bir tatlı olurken aynı zamanda mozaik pasta kolay yapılabilir olmasıyla pek çok kişinin sıklıkla tercih ettiği tatlılar arasında yer almaktadır. İşte mozaik pasta yapmanın en kolay yöntemi...

Malzemeler;

1 litre süt
2 paket petibör bisküvi (400 gr)
2 paket çikolatalı puding

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine 2 paket çikolatalı pudingini dökelim. Çikolatalı pudingi döktükten sonra üzerine 1 litre kadar sütü ilave edelim. Bir çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve koyulaşana dek pişirelim.

Koyulaşan ve kıvam alan pudingi ocağın üzerinden alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Puding bir kenarda soğurken biz de o esnada geniş bir kasenin içerisinde 2 paket petibör bisküviyi kırmaya başlayalım. İlk sıcaklığı çıkan pudinglerimizi petibör bisküvilerin üzerine dökelim ve hafifçe karıştırmaya başlayalım.

Bu noktada petibör bisküvileri kırmadan karıştırmamak fazlasıyla önemlidir. Baton kek kalıbımızın içerisini streç film ile kaplayalım. Akabinde içerisine hazırlaıdğımız petibörlü pudingi ilave edelim.

Üzerini düzelttikten sonra oda sıcaklığına gelene dek bekleyelim ve oda sıcaklığına gelen  petibörlü pudingizin üzerini streç ile kapattıktan sonra bir gece kadar buzdolabında dinlenmesini sağlayalım. Ertesi gün pudingi kabın içerisinden çıkaralım ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin