3 karısı yan yana yatıyor. 4'ünün yeri hazır. Rize'de bir garip mezarlık hikayesi...

Rize’nin Kalkandere ilçesinin Hüseyin Hoca köyünde yanyana duran 4 mezar taşının hikayesi duyanları şoke ediyor.

Google Haberlere Abone ol
3 karısı yan yana yatıyor. 4'ünün yeri hazır. Rize'de bir garip mezarlık hikayesi...

3 EŞİYLE YAN YANA YATIYOR

1999 yılında 105 yaşında vefat eden ve köyde herkesin 'Büyük Harun' diye tanıdığı Harun Fazlıoğlu’nun çocukları babalarının ve annelerinin mezarlarını yaptırdı. Ortaya ise herkesi hem güldüren hem düşündüren görüntüler çıktı. Çünkü Baba Fazlıoğlu’nun hemen yanındaki mezar taşında 1. eş Fatma Fazlıoğlu, onun yanında ise 2003 yılında vefat eden 2. eş Fatma Fazlıoğlu, onun ardından 2009 yılında vefat eden 3. eş Fatma Fazlıoğlu ve son olarak ise henüz hayatta olan ama vefatı durumunda mezarı hazır olan 4. eş Ayşe Fazlıoğlu’nun mezar taşı kondu.


Harun Fazlıoğlu, ilk eşi olan Fatma Fazlıoğlu erken yaşta hayatını kaybedince ikinci eşi olan ve yine ismi ilk eşiyle aynı olan Fatma Fazlıoğlu ile evlendi. Sonrasında 3. eşi olan Fatma Fazlıoğlu ile evlenen Harun Fazlıoğlu'nun eşleri aynı evde yaşadı. Ardından 4. eşi Ayşe Fazlıoğlu ile de evlenince evde 3 kuma birlikte yaşamaya başladı. Üç eşi ölen Fazlıoğlu mezara yan yana üç eşiyle yatarken 4. eşinin yeri de hazırlandı.

TORUNLARININ SAYISI 200'ÜN ÜSTÜNDE


Oğul Murat Fazlıoğlu, 16 kardeş olduklarını ve babasının 200’ün üzerinde torunu olduğunu dile getirerek “En başta bulunan Harun Fazlıoğlu babam. Yanındaki birinci eşi Fatma Fazlıoğlu, onun yanında ikinci eşi Fatma Fazlıoğlu, onun yanında da üçüncü eşi olan Fatma Fazlıoğlu ve dördüncü eşi de Ayşe Fazlıoğlu. Yani hep eklene eklene dört defa evlendi. 'Ocağı şenlensin' diye hanımları evlendirdi. Kendi zevkine iki defa evlenmiş.

Ondan sonra diğer eşleri ile evlendi. Onlardan da 14 kız, 2 erkek dünyaya geldi. Hepsiyle beraberdi. Birinci eşi hariç 2, 3 ve 4. eşle yaklaşık 40 sene beraberlerdi. Hepsinin yeri başkaydı. Gerçekten hepsi birbirini severdi. Birbirlerini sevmeseler birlikte aynı yerde olamazlardı. Biz bir hanım bakamıyoruz. Aynı evin içinde 3 eşle beraber tutmak kolay değil. 105 yaşında babam vefat etti. Ondan sonra 3 hanımı da öldü. Birinci eşini kimse tanımaz. Sadece onun bir kızı tanır” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Etiketler rize mezar mezarlık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin