3 gazetenin 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' iddialarına Umut Oran'dan ağır cevap!

Hükümete yakın gazetelerin iddialarına CHP kanadından yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
3 gazetenin 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' iddialarına Umut Oran'dan ağır cevap!

Akşam, Star ve Güneş gazetelerinin bugünkü manşetlerine taşıdığı haberlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği iddia edilmişti.



Haberlerde Gülen Cemaati'nin 'Sümeyye Erdoğan'ın icabına bakın' diye emir verdiği ve gerçek kimliği Emre Uslu olduğu ileri sürülen 'Fuat Avni'nin 'kanlı planı' CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'a anlatırken suçüstü yakalandığı" iddia ediliyordu.



Oran, 3 gündür CHP, Gülen Cemaati ve Fuat Avni ve Emre Uslu ile ilgili iddialara yer veren Akşam, Star ve Güneş gazetelerinin genel yayın yönetmenleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.



Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu programa konuk olan Oran iddialara şöyle cevap verdi:



"Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, kabus gibi. Kabusa uyanmış gibiyim. Hatırlarsanız, genel başkanımız aylar önce  MİT'in CHP'yi dinlediğini, fişlediğini söylemişti. Biz o yüzden konuşmalarımıza çok dikkat ediyoruz. Bu haberler tek bir kaynaktan çıkıyor, havuz medyasından. Bütün gazetelerin cümleleri aynı. Bu sadece bana yapılan bir hareket değil, CHPye yapılan bir hareket, ben de varım içinde, genel başkanımız da var, başka milletvekili arkadaşlarımız da var. Alçakça, şerefsizce, ahlaksızca iftiralar. Teknik olarak imkansız bir şey. Twitter'ın direkt mesajında irtibat kurulduğu iddia ediliyor. Bunun için iki tarafın birbirini takip etmesi lazım, ben bu bahsedilen şahısları takip etmiyorum, onlar da beni takip etmiyor, bir diyalog içinde olmamız teknik olarak mümkün değil."



3 gazete manşet yaptı, soruşturma başlatıldı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin