3 gazeteci mafya kurbanı

Bir haftada 3 medya çalışanı yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
3 gazeteci mafya kurbanı

Mesleklerini icra etmek için birçok tehlikeyi göze alan gazeteciler devletlerin yanı sıra mafyaların da hedefinde. Guatemela’da bir haftada 3 medya çalışanının yaşamını yitirdiği bildiriliyor.



Servicable adlı kablolu yayın kanalından yapılan açıklamada, Guido Armando Villatoro adlı kameramanın Chicacao bölgesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hastanede yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Kimliği belirlenemeyen saldırganların cinayeti daha önce Servicable’da yapılan bir hırsızlık olayından bir çete üyesinin gözaltına alınmasının intikamı olarak işledikleri düşünülüyor.



Chicacao’da hafta içinde iki gazeteci daha öldürülmüş, biri de yaralanmıştı. Ulusal çapta yayın yapan Prensa Libre gazetesine çalışan Danilo Lopez ile Nuevo Mundo radyosu muhabirlerinden Federico Salazar, Salı günü uğradıkları bir saldırıda yaşamını yitirmişlerdi.



Saldırıda bir gazeteci de yaralanmıştı. Katledilen gazetecilerin tümünün aynı bölgede ve motorsikletli saldırganlar tarafından saldırıya uğramış olmaları da dikkat çekiyor.



Yaşanan saldırılarla ilgili bir kişinin ‘cinayet emri vermek’, bir diğerinin de saldırıdaki motorsikleti kullanmak suçlamasıyla gözaltına alındığı da bildiriliyor.



Saldırıların mafya veya çetelerle bağı olduğu kesinleşirken, dört gün içerisinde 3 gazetecinin yaşamını yitirmesi basın dünyasında infial yarattı. Ülkedeki ulusal ve yerel basın mensupları medya ve sosyal ağlar aracılığıyla meslektaşlarının katledilmesini kınadılar. (ANF)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin