3. dünya savaşı mı çıkıyor? Ukrayna'nın başkenti Kiev'de korkutan patlamalar! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy meydan okudu: Kiev’deyiz, ülkemizi savunuyoruz. Kiev Belediye Başkanı efsane boksör Vitali Klitschko'dan sert sözler: Savaşacağım

Rusya'nın, Ukrayna topraklarını işgalinin ikinci günü bitmek üzere. İşgal üçüncü gününe girerken Rus askeri güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ablukaya aldı. Kiev'de peş peşe patlamalar meydana geldi, istihbarat binası bombalandı. Siren sesleri yükseldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Kiev’deyiz, ülkemizi savunuyoruz" derken, Kiev Belediye Başkanı efsane boksör Vitali Klitschko sonuna kadar savaşacağını söyledi. Rusya, Ukrayna sınırına kıtalararası füze getirdi.

Google Haberlere Abone ol
3. dünya savaşı mı çıkıyor? Ukrayna'nın başkenti Kiev'de korkutan patlamalar! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy meydan okudu: Kiev’deyiz, ülkemizi savunuyoruz. Kiev Belediye Başkanı efsane boksör Vitali Klitschko'dan sert sözler: Savaşacağım

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyindeki bir elektrik santralinin yakınlarında 3 dakika arayla 5 ayrı patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Kentteki stratejik noktaların yakınlarında kontrol merkezleri kurulduğunu belirten Klitchko, şehirdeki köprüler de dahil olmak üzere özel bölgelerin kontrol altında olduğunu söyledi.

Vitali Klitchko, “Şu anki durum Kiev için tehdit edici. Gece çok zor olacak” dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: YOĞUN ÇATIŞMA SESLERİ GELİYOR

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Kiev’in batısından yoğun çatışma sesleri geldiğini aktardı.

Ukrayna ordusunun yanında, kentin savunması için gönüllülere 18 bin civarında otomatik silah dağıtıldı. Kent merkezine doğru birçok noktada mevziler oluşturuldu.

3. dünya savaşı mı çıkıyor? Ukrayna'nın başkenti Kiev'de korkutan patlamalar! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy meydan okudu: Kiev’deyiz, ülkemizi savunuyoruz. Kiev Belediye Başkanı efsane boksör Vitali Klitschko'dan sert sözler: Savaşacağım

NATO GENEL SEKRETERİ: UKRAYNA TAMAMEN İŞGAL ALTINDA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kiev’e doğru hareket ettiler. Beyan edilen amaç Ukrayna hükümetini değiştirmek” diyerek, Kiev’in düşebileceği konusunda “Ukrayna tamamen işgal altında, bu öngörülemeyen bir durum, ne olacağını söyleyemeyiz” ifadesini kullanmıştı.

İSTİHBARAT BİNASI BOMBALANDI

Ukrayna'nın Çernigov şehrinde bulunan Ukrayna İstihbarat Servisi'ne ait binaya 2 adet bomba düştü. Saldırı sonra istihbarat binasında yangın çıktı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Harkov'da devam ettiği kaydedildi. İki tarafın çatışma anına ait görüntüler amatör kameralara yansıdı.

***

Sosyal medya hesaplarından video yayınlayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

Parti liderleri burada, cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı burada, başbakan burada, savunma bakanı burada, cumhurbaşkanı danışmanı burada ve cumhurbaşkanı burada. Kiev’deyiz, hepimiz buradayız. Devletimizi ve bağımsızlığımızı koruyoruz.

ABD BAŞKANI BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Biden ile telefonda konuştuğunu, yaptırımların ağırlaştırılması, somut savunma yardımı ve savaş karşıtı koalisyonu ele aldıklarını açıkladı. Zelenskiy, ABD’ye Ukrayna’ya desteğinden dolayı teşekkür etti.

3. dünya savaşı mı çıkıyor? Ukrayna'nın başkenti Kiev'de korkutan patlamalar! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy meydan okudu: Kiev’deyiz, ülkemizi savunuyoruz. Kiev Belediye Başkanı efsane boksör Vitali Klitschko'dan sert sözler: Savaşacağım - Resim : 2

KİEV’DE SON DURUM

Rusya savaşın ikinci gününde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e kadar ilerledi. Ara ara duyulan patlama sesleri ve sirenlerle inleyen şehir sokakları sessizliğe büründü.

Düne oranla banka kuyrukları azalırken bavulunu hazırlayanların şehirden kaçışı sürüyor. Kent merkezinde çok sayıda asker göze çarpıyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı ise Rusya’nın Kiev’e odaklandığını ancak başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rus işgaline karşı ülkesini ve şehrini savunacağını söyledi.

2014 yılından bu yana Ukrayna’nın başkentini yöneten eski sporcu, ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan işgal ve saldırıların ardından başka bir seçeneği kalmadığını ifade etti. İngiltere’de yayın yapan ‘Günaydın İngiltere’ programına katılan eski dünya şampiyonu, şu ifadeleri kullandı:

“İnanıyorum. Ukrayna’ya inanıyorum. Ülkeme ve halkıma inanıyorum. Başka seçeneğim yok. Savaşacağım. İçiniz rahat olsun. Ukrayna güçlü. Güçlü bir başkenti, güçlü şehirleri ve kasabaları var. Her şeyden önce bağımsızlıklarına, egemenliklerine ve Avrupa’daki barışa değer veren güçlü bir halkı var. Var olma arzusu sonsuzdur.”

“BU ÇILGINLIK ARTIK BİTMELİ”

Eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu olan küçük kardeşi Wladimir Klitschko da Rusya ile Ukrayna arasındaki durum hakkında bir bildiri yayınladı. Kiev’de yaşayan eski boksör, Vladimir Putin’in sınırları yeniden belirlemek için bahaneler ürettiğini ve tarihi yeniden yazdığını söyledi.

“Ukrayna devletini ve halkının egemenliğini yok etmek istediğini açıkça belirtiyor. Sözlerini füzeler ve tanklar takip ediyor. Bu çılgınlık artık bitmeli. Putin, Avrupa’daki jeopolitik dengeyi tehlikeye atmak istiyor. Nerede olurlarsa olsunlar Slav halklarının savunucusu olmayı hayal ediyor ve sonunu asla kabul etmediği düşmüş bir imparatorluğu yeniden kurmak istiyor.”

“TOPRAKLARIMIZI SAVUNMAYA KATILIYORUM”

“Ukrayna halkı demokrasiyi seçti. Ancak demokrasi kırılgan bir rejimdir. Kendini savunamaz. Vatandaşların iradesine, herkesin taahhüdüne ihtiyacı var. Temel olarak, demokratlar olmadan demokrasi olmaz. Bugün beni buraya getiren şehrime, evime, aileme, kızıma olan sevgimdir. Bu inisiyatifi almamın nedeni bu ve bugün topraklarımızı savunmaya katılıyorum.”

RUSYA ABD'Yİ VURMYA MI HAZIRLANIYOR?

Rusya, Ukrayna sınırına kıtalararası füze getirdi. Rusya'nın hamlesi 3. dünya savaşı mı çıkıyor sorusunu akla getirdi. Rusya'nın bu füze ile ABD'yi vurmaya hazırlandığı iddiası da sosyal medyada dile getirildi.

İşte o füze:

3. dünya savaşı mı çıkıyor? Ukrayna'nın başkenti Kiev'de korkutan patlamalar! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy meydan okudu: Kiev’deyiz, ülkemizi savunuyoruz. Kiev Belediye Başkanı efsane boksör Vitali Klitschko'dan sert sözler: Savaşacağım - Resim : 3

Rusya Dışişleri Bakanlığı, “ABD ve Batı ile ilişkilerimizde geri dönüşün mümkün olmadığı bir noktaya yaklaştık.” açıklamasını yaptı.

Bulgaristan, hava sahasını tüm Rus uçaklarına kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin