28 Mart 00.00'a kadar siyasi reklam serbest

Siyasi partilerin reklamları seçim gününden bir önce sona erecek.

Google Haberlere Abone ol
28 Mart 00.00'a kadar siyasi reklam serbest

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) medyanın seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 tarihinden oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar (28 Mart 2014, saat 00.00) olan sürede siyasi reklam yayınlayabileceklerine karar verdi.



Siyasi parti ve adayların siyasi reklamlarında Türkçe kullanmalarının esas olduğuna vurgu yapan YSK, medya hizmet sağlayıcılarının, bu görevi yerine getirirken demokratik toplum düzeni gereklerine uygun bir seçim yapılabilmesi için, siyasi parti ve adaylara siyasi reklam tahsisi yaparken tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun hizmet sunmalarının gerek olduğuna işaret etti.



Kurulun 21 Aralık 2013 tarihli ve 592 sayılı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Mahalli idareler seçimleri 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacağı anımsatılan kararda, demokratik toplum düzeni gereklerine uygun bir seçimin yapılabilmesi, oy verme gününden önce siyasi partilerin ve bağımsız adayların özgür, eşit, serbest biçimde kendilerini topluma tanıtmalarına, program ve projeleriyle yarışmalarına olanak sağlayan bir ortamın oluşturulması koşuluna bağlı olduğuna dikkat çekildi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin