27. Ankara Film Festivali başladı

27. Uluslararası Ankara Film Festivali, önceki gün gerçekleşen ödül töreniyle başladı

Google Haberlere Abone ol
27. Ankara Film Festivali başladı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin MEB Şura Salonu'ndaki açılış töreni, sanatçılardan yabancı misyona, medyadan siyaset dünyasına geniş katılımla gerçekleştirildi. Ceyda Düvenci'nin sunuculuğunu üstlendiği açılış töreni, Fernando Franco ve Begoña Arostegui'nin ilk kısa canlandırma filmi El Lugar Adecuado'nun gösterimi ile başladı. 



2016 yılı Onur Ödülleri de açılış töreninde sahiplerine takdim edildi. Bu yıl 'Sanat Çınarı' ödülünü alan akademisyen-ressam Turan Erol'a ödülünü yapımcı Elif Dağdeviren verdi. Sahneye yavaş adımlarla gelen ve 'Sanat çınarı sallanıyor' esprisi yapan Erol, salondan büyük alkış aldı.



'BÜYÜK SORUMLULUK'



Yönetmen yapımcı Tomris Giritlioğlu, 'Aziz Nesin Emek Ödülü'nü, yönettiği filmlerinde rol alan oyuncu Beren Saat'in elinden aldı. Giritlioğlu konuşmasında, Aziz Nesin’in adını taşıyan ödülün kendisine büyük sorumluluk yüklediğini belirtip “Sansürsüz, korkusuz, tutuklamasız hikâyelerde buluşmak dileğiyle” diyerek ödülünü aldı.



İlk başrolünü Tomris Giritlioğlu’nun “Aşka Sürgün” dizisinde üstlenen Beren Saat, yönetmene Aziz Nesin Emek Ödülü’nü takdim etti. Saat, “Beni 35mm kameranın sesiyle ve kendimi perdede görmek büyüsüyle tanıştıran; bana ilk ve inatla inanan yönetmen olduğu için hayatım boyunca hep çok özel olacak. Onun sinema aşkına tanıklık ettiğim için Aziz Nesin Emek Ödülü’nü gururla ve burnumun direği sızlayarak verdim” dedi.





Bu yıl Kitle İletişim Ödülü verilen Beşiktaş Kültür Merkezi adına ödülü Yılmaz Erdoğan aldı. BKM'nin 1994'te kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, "O günden bugüne tüm yapımlarda emeği olan tüm arkadaşlarım adına bu ödülü alıyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan'a ödülünü vermek üzere davet edilen Türkan Şoray seyircilerin alkışları arasında sahneye çıktı. Ankara'nın ve AUFF'un kendisinde özel yeri olduğunu vurgulayan Şoray, "Yılmaz Erdoğan'a ödül verir misin dediklerinde çok mutlu oldum. Filmlerini çok beğendiğim bir insana bu ödülü vermekten mutluluk duydum." açıklamasında bulundu. (CHA)



"27. Ankara Film Festivali başladı" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin