26 ülkeden 80 gazeteci Ordu'da

Arap Gazeteciler Zirvesi başladı.

Google Haberlere Abone ol
26 ülkeden 80 gazeteci Ordu'da

Ordu Valiliği'nce kentte turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Arap Gazeteciler Zirvesi" dün Ordu'da başladı.



Kente 26 ülkeden gelen 80 gazeteci Boztepe'de bir araya geldi.



Vali Balkanlıoğlu, turizmde Ordu'yu tanıtmak için yola çıktıklarını söyledi. Türkiye'de yayın yapan televizyon, dergi ve gazetelerde ili tanıtmaya çalıştıklarını ancak bunların yeterli olmadığını belirten Balanlıoğlu, şunları söyledi:



"Biz istedik ki Arap aleminde de tanıtalım. Çünkü biliyoruz ki Karadeniz'e Arap ülkelerinden çok sayıda turist geliyor. Bunların sayısı Trabzon'da 300 bine dayanmış. Adam başı 3 bin dolar civarında para harcıyorlar. 900 milyon Amerikan doları para bırakıyorlar. Bizim toplam ihracatımız 300 milyon dolar civarında. Trabzon ve Rize'de güzellik namına ne varsa burada fazlasıyla mevcut. Gezdirdiğimiz arkadaşlarımızın genel kanaati de bu. O illerimiz tanıtımlarını çok iyi yapmışlar. Gıpta ediyoruz. Asla kıskanmıyoruz. Keşke daha fazlasını yapsalar ve daha fazla kazansalar. Biz bundan mutlu oluruz."



Balkanlıoğlu daha geniş kitlelere ili ve Karadeniz'i tanıtmak için yola çıktıklarını dile getirerek, "Aramızda  Körfez ülkelerinden, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Cezair, Umman, Mısır, Tunus, Lübnan, Suriye, Irak ve hatta Danimarka dahil 20'nin üzerinde ülkeden 80 gazeteci getirdik. Bunlar oraların en meşhur televizyonları, gazeteleri ve internet medyasının ekran yüzleri. İnşallah bu arkadaşlarımızı Ordu'nun en güzel yerlerini gezdirmeye çalışacağız" ifadesini kullandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin