255 sanıklı Gezi Parkı Davası'nda gerekçeli karar açıklandı

321 sayfalık gerekçeli karar İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yener Yıldırım tarafından yazıldı.

Google Haberlere Abone ol
255 sanıklı Gezi Parkı Davası'nda gerekçeli karar açıklandı

2 doktor ile Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'ne sığınan göstericilerin de aralarında bulunduğu 255 sanıklı Gezi Olayları Davası'nda mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. 321 sayfalık gerekçeli karar İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yener Yıldırım tarafından yazıldı.



“CAMİYİ TIBBİ ATIKLARI, YİYECEK VE İÇECEK ATIKLARIYLA KİRLETTİKLERİ ANLAŞILMIŞTIR"



Gerekçeli kararda "İbadethaneyi kirletme" suçundan 10 ay hapis cezası alan doktorlar Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan'ın da aralarında bulunduğu 4 sanıkla ilgili bölüm de yer aldı. Gerekçeli kararda, “Şüphelilerin camii içerisinde yiyecek ve içecekler tükettikleri, camii içerisini tıbbi atıkları ile yiyecek ve içecek artıkları ile kirlettikleri, ayrıca camii içerisine zarar verdikleri anlaşılmıştır" denildi.



OLAY YERİ İNCELEME RAPORUNA DA YER VERİLDİ



Gerekçeli kararda, “Olaylar sonrası görevliler tarafından camii içerisinde yapılan incelemelerde, camii içindeki kadınlara ayrılmış kısmın pencere önünde içi boş ve ezilmiş halde bir bira kutusu ile müezzin bölümünde boş sigara kutusu, yerlerde söndürülmüş halde sigara izmaritleri bulunduğu anlaşılmıştır. Yapılan Olay Yeri İnceleme Raporu'ndaki tespitlere göre meydana gelen olaylar nedeniyle camiinin bahçe kısmının aydınlatılmasında kullanılan spot lambalarından 2 tanesini kırık olduğu, güvenlik kameralarının sökülerek çalındığı, Dolmabahçe Sarayı kafeteryasından camiye geçilen demir kapının kilit kısmının kırıldığı, camii kapısının arkasında bulunan demir sürgülerin kırıldığı, müftülük kapısı ile bağlantısı olan ahşap kapının kırıldığı, zemin katta namaz kılınan bölümdeki ahşap paravanın kırarak zarar verildiği, minber kısmındaki Arapça yazıların bulunduğu perdelerden bir kısmının çalındığı anlaşılmıştır. Yine minber yanında bulunan kalorifer tesisatının ahşap dış koruma kısımlarının kırılarak zarar verildiği anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi. (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin