25 liraya çekilen filmlere büyük ilgi!

Çanakkale'de amatör film çeken 3 arkadaş, internette izleyicileriyle buluşan yapımlarıyla rekor kırıyor.

Google Haberlere Abone ol
25 liraya çekilen filmlere büyük ilgi!

Çanakkale'de 7 yıl önce 'Fırtına Takımı' adlı grubu kuran 3 arkadaşın ortalama 25 lira maliyetle amatör olarak çektiği filmler, internette ilgi görüyor. Grup üyeleri, kaliteli ve nitelikli filmler çekebilmek için yapımcılardan destek bekliyor.



Filmlerde yönetmenlik, figüranlık ve senaristlik yapan Ömer Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatörce çektikleri filmlerini başta 20 bin kişinin izlemesiyle başlayan maceralarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi.



Tiyatro kanı, sahte silah ve bazı malzemelerden oluşan ihtiyaçlarının en fazla 25 lira tuttuğunu ve bu parayla bir film çekebildiklerini belirten Keskin, montaj ve kurguyu da kendisinin yaptığını anlattı.



Grubu 7 yıl önce kurduklarını dile getiren Keskin, şöyle konuştu:



"Hemen film çekmeye başladık. Bunun için Bruce Lee ve Jackie Chan gibi ustaların filmlerini izledik. Jackie Chan, filmlerine dövüş sanatıyla espri konusunu katıyor. O nedenle biz de filmlerimize espri katıyoruz. Dövüş içeriyor gibi görünse de sonuçta izleyenler gülüyor ve eğleniyor. Ortalama maliyeti 25 lira olan filmler çekiyoruz. Büyük ağabeylerimiz çıkıp elimizden tutsa hem daha güzel ve başarılı hem de rekor kırabilecek filmler çekebiliriz."



"Bizim için her yer set"



Oyunculardan Bulut Umut ise her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen sadece izin günleri ve akşam mesailerinden sonra çekimleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kentteki terk edilmiş binaları film setine dönüştürdüklerine işaret eden Umut, şunları kaydetti:



"Bizim için her yer set. Parklar, deniz kenarı, kordon, eski binalar, boş alanlar, her yer. Tabii elimizde bu kadar çok alan varken daha çok film çekmemiz gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Hiç ara vermeden yeni fikirler oluşturup senaryolar hazırlıyoruz. Bir gün içinde de çekimlere başlayıp filmimizi hazırlıyoruz. İlk filmimizi çok kısa bir sürede 20 bin kişi izledi. Bu bize büyük şevk verdi. Artık takipçileri kontrol edemiyoruz. Birçok video izleme sitesinde filmlerimiz sevenleriyle buluşuyor. Umarım daha güçlü teknik malzeme temin eder ve kaliteli işler yaparız."



Rol aldığı birçok filmde ciddi yaralanmalara maruz kalan figüranlardan Ahmet Erpehlivan da güzel filmler yapmaya çalıştıklarına dikkati çekti.



Yüksek binalardan atlayıp pencerelerden içeriye tırmanarak girdiklerini ve bunların filme daha büyük heyecanlar kattığını vurgulayan Erpehlivan, "Neredeyse dinlenme zamanımızın tümünü bu filmlere harcıyoruz. Harcadığımız zamana da değiyor gerçekten. Umarım kendimizi geliştirip çok daha güzel, kaliteli filmler yaparız. Çektiğimiz bir filmi yarışmaya gönderdik, full HD bir kamera kazandık" ifadesini kullandı. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin