25 'Akil İnsan' davet edildi, 10 kişi katıldı!

Artan terör olaylarını değerlendirmek için İstanbul'da toplantıya çağrılan 25 Akil İnsan'dan 10'u toplantıya katıldı.

Google Haberlere Abone ol
25 'Akil İnsan' davet edildi, 10 kişi katıldı!

Basına kapalı toplantıya, Bayramoğlu, İnanır, gazeteci Oral Çalışlar, hukukçu Kezban Hatemi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 10 kişi geldi. 



Heyetten bir grup, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, sinema sanatçısı Kadir İnanır ve İnsan Hakları Derneği (İHD) genel başkanı Öztürk Türkdoğan'ın çağrısıyla, Arnavutköy'de bir restoranda toplandı. Basına kapalı toplantıya, Bayramoğlu, İnanır, gazeteci Oral Çalışlar, hukukçu Kezban Hatemi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 10 kişi geldi.



Çalışlar, restorana girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkede olaylar ve bu olaylarla ilgili bizim de sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklar açısından 'Neler yapabiliriz?' diye aramızda konuşmaya geldik" dedi. Bir gazetecinin "Siyasilerin bir talebi oldu mu?" sorusuna Çalışlar, "Yok, hiç kimsenin bir talebi olmadı. 'Bu acı olayları yatıştırmak için bir şey yapabilir miyiz, onu konuşacağız" yanıtını verdi. Restoran girişinde bekleyen gazetecileri gören İnanır ise "Siz nereden haber aldınız? Toplantı biraz uzun sürer, isterseniz beklemeyin. Herkes var. Karmakarışık bir heyet. Herkes bir şey söyleyecek ve ortak bir şey çıkacak" ifadelerini kullandı.



Toplantıya, 25 kişi davet edildi. Çağrılan diğer üyelerin de katılması beklenen toplantının ardından açıklama yapılması öngörülüyor.



Akil İnsanlar Heyeti nedir?



Akil İnsanlar Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Demokratik açılım ve çözüm süreci kapsamında oluşturulan grup. 4 Nisan 2013 itibari ile 63 üyesi bulunuyor.



Akil İnsanlar Heyeti Türkiye'nin bölgelerinde çeşitli illerde temas ve sempozyumlarda bulundu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin