24 yıllık televizyon kanalı kapandı, çalışanlar isyan etti!

İspanya demokrasi tarihinde kapatılan ilk televizyon kanalının sinyalinin kesilmesi, çalışanlarının protestolarına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
24 yıllık televizyon kanalı kapandı, çalışanlar isyan etti!

24 yıllık geçmişi olan ve bin 700'e yakın çalışanı bulunan RTVV'nin merkez binasını dün geceden itibaren dolduran çalışanlar, yaklaşık 14 saat süren eylemleriyle sinyalin kesilmesini engellemeye çalıştı. RTVV muhabirleri ve spikerler ana stüdyodan yaptıkları tek yayınla, kanallarının kapatılmasını protesto edip sinyali kesmeye gelen resmi yetkililerin binaya girişini engelledi. 



Valensiya mahkemesinin, televizyon kanalı binasını işgal eden çalışanların gönüllü olarak çıkmalarını, aksi halde polise içeriye girme yetkisi verildiğini açıklamasından birkaç saat sonra ise gruplar halinde binadan çıkan gazeteciler ve diğer çalışanlar eylemlerini sonlandırdı. Yerel saat ile 12.19'da (TSİ 13.19) RTVV'nin sinyali kesildi. RTVV çalışanları gözyaşlarıyla binadan çıkarken tepkilerini alkışlarla ve 'utanın', 'Fabra (Valensiya özerk yönetim başkanı) istifa' diye bağırarak dile getirdi. 



Bu arada ekonomik krizden dolayı benzer sorunlarla karşı karşıya kalan Yunanistan devlet televizyonu sözcülerinden Babis Kukosis, sabah saatlerinde RTVV'den yapılan canlı yayına telefonla katılarak, çalışanların eylemlerini desteklediklerini ve dayanışma içinde olduklarını söyledi.



Valensiya özerk yönetimi, ilk olarak RTVV'de bin kadar çalışanı işten çıkarma kararı almış, daha sonra mahkeme bu kararı bozunca televizyonu kapatmaktan başka çaresi olmadığını açıklamıştı. 1 milyar 126 milyon avro borcu olan RTVV'nin yıllık giderinin, 72 milyon avroyu bulduğu belirtilirken, Valensiya özerk yönetimi, bu parayı sağlık, eğitim gibi diğer ihtiyaçlarda kullanmak zorunda olduğunu savunmuştu. Valensiya Özerk Yönetimi Başkanı Alberto Fabra, 'RTVV'nin kapatılması başkan olarak aldığım en zor karar oldu' dedi. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin