24 Temmuz'da ''Bayram'' yok: #direngazetecilik

GÖP Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü için kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda "Diren Gazetecilik" başlıklı bir sosyal medya kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
24 Temmuz'da ''Bayram'' yok: #direngazetecilik

94 basın meslek kuruluşunca oluşturulan Gazetecilere Özgürlük Platformu(GÖP) 2013'ten beri Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü için kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda "Diren Gazetecilik" başlıklı bir sosyal medya kampanyası başlattı.



24 Temmuz'da yoğunlukla 11:00 - 11:30 saatleri arasında#direngazetecilik , #basınözgürolsaydı ve #basınbayramı etiketleri sosyal medyada paylaşılarak, Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü sorununa dikkat çekilecek.



Bu etiketlerle sosyal medyada paylaşılan mesajlar, direngazetecilik.orgadresinden takip edilebilecek.



"Medya var olmaya çalışıyor"



GÖP'ten yapılan açıklamada, Basın Bayramı'nın 106 yıllık tarihine atıfta bulunularak, "Bugün de gazeteciler ve medyanın var olabilmek için özgürlüğe, halkın da haber alabilmek için özgür bir medyaya şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz," denildi.



Tutuklanan, işlerini kaybeden, görev yaparken güvenliği tehdit altında olan, engellenen, siyasal iktidarca hedef gösterilen, otosansüre zorlanan gazetecilere dikkat çekilen açıklamada, bu koşullar var olduğu sürece Türkiye'de "Basın Bayramı" yapılamayacağı belirtildi.



Açıklamada, "Özgür bir medya demokrasinin ayrılmaz parçası ve olmazsa olmazıdır. Medyanın özgür olmadığı ülkeler demokrasi olarak adlandırılmayı hak etmezler," ifadesi kullanıldı.



BİA Haber Merkezi



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin