24 milyon 'Gezi' tweet'i analiz edildi

Taksim Gezi Parkı olaylarında Twitter’dan atılan 24 milyon tweet incelendi.

Google Haberlere Abone ol
24 milyon 'Gezi' tweet'i analiz edildi

27 Mayıs tarihinde başlayan ve sosyal medyanın etkisiyle kısa sürede yurt geneline yayılan Taksim Gezi Parkı olaylarında Twitter’dan atılan 24 milyon tweet analiz edildi.



Türkiye’de olduğu kadar tüm dünyada büyük ses getiren eylemler sırasında atılan tweet'ler detaylı olarak incelendi. Linkedin’in Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri Bölge Yöneticiliği görevini yürüten ve uzun süredir sosyal medyanın politikaya etkileri üzerine çalışan Ali Rıza Babaoğlan ile sosyal medya alanında çalışmaları ile bilinen Avukat Meltem Banko, olayların birinci ayını 7 bölüm, 43 sayfadan oluşan bir e-kitap ile ücretsiz olarak yayınladı.



Sosyal medya kullanıcıları tarafından bir anda ortaya atılan ve kitleleri peşinden sürükleyerek kısa süre içerisinde herkesin konuştuğu konu haline gelen tweetler’in detaylı olarak incelendiği e-kitap http://geziparkikitabi.com adresinde yayına sunulurken çarpıcı gerçekleri gözler önüne seriyor.



120’den fazla hashtag kullanıldı



120’den fazla başlıkla paylaşımların yapıldığı Twitter’da herhangi bir etikete sahip olmayan fakat konuyla doğrudan alakalı olan ciddi sayıda mesaj paylaşımlar da e-kitapta yerini aldı.



Yedi bölüm şeklinde tasarlanan 43 sayfalık e-kitap, sürece dair oldukça önemli analizler ve grafikler içerirken, süreç içerisinde en çok kullanılan yirmi etiket ile paylaşılan toplamda 24 milyon Twitter mesajının siyasi parti liderlerinin Twitter profillerine olan yansımalarını kitap içerisinde bulmak mümkün.



27 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasındaki eylemlerde, sosyal medyadaki hareketlerin incelendiği e-kitap detayları kaçıran ve konuyla ilgili yanlış bilgisi olanlara kılavuz olmayı hedefliyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin