24 aydın, muhalefete seslendi

Farklı siyasal görüşlerden bir grup akademisyen, düşünür, yazar, politikacı ve üst düzey yönetici, muhalefete çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
24 aydın, muhalefete seslendi

Farklı siyasal görüşlerden bir grup akademisyen, düşünür, yazar, politikacı, üst düzey yönetici bir basın açıklaması yaparak TBMM'yi, ‘'devletin hukuk içinde işleyişini sağlayarak demokrasiyi güçlendirmek ve ülkeyi normalleştirmek için'' uzlaşmaya çağırdı. Eski bakanlar, milletvekilleri ile büyükelçiler ve ‘akil insanlar'ın da içinde yer aldığı aydınların daha çok CHP, MHP ve HDP'ye yönelik olan çağrısında, ‘Onarım programı' olarak sundukları 6 maddelik yapılması gerekenler listesi de yer aldı.



Aydınların bildirisinde 7 Haziran seçimlerinin ‘ülkemizin sürüklendiği keyfi yönetime karşı, hukuk devletini ve demokrasiyi güçlendirmeyi vaad eden siyasi partilerin gücünün artmasıyla' sonuçlandığı belirtildi. “Bu artış, son yıllarda hepimizi güvensizliğe iten ve uluslararası alanda da saygınlığımızı zedeleyen ‘Tek Parti' yönetiminin sona erdirilmesi umudunun doğmasına yol açtı” denildi. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin