23 yıl hapisle yargılanan Cumhuriyet muhabirinin davası başladı!

Canan Coşkun'un 'kamu görevlisine hakaret' gerekçesiyle 23 Yıl 4 ay hapisle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
23 yıl hapisle yargılanan Cumhuriyet muhabirinin davası başladı!

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun’un “Yargıda tartışılan konut satışı” başlıklı haberi nedeniyle 23 yıl 4 ay hapisle yargılandığı dava bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.



Duruşmaya, Coşkun ve avukatlarının yanı sıra Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş da katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş adliye çıkışına desteğe geldi.



Duruşmada habere konu Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin avukatı da yer aldı.



"Yasak yere çöp atan hakimi yazmak hakaret suçu olabilir mi?



Coşkun davaya konu haberinde Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin özel indirimi uygulandığı, bu şekilde Yargıda Birlik Platformu üyesi hakim ve savcıların düşük fiyatla konu sahibi edildiğini gündeme getirmişti.



Duruşmada savunmasını yapan Coşkun haberiyle kamu görevlisine görevi dolayısıyla hakaret ettiği iddiasının doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:



“Çöp atılması yasak olan bir yere hakim ya da Cumhuriyet Savcısı çöp atsa ve ben bunu haberleştirsem o zaman da yine kamu görevlisine hakaret suçu mu oluşacak?”



Coşkun’un avukatlarından Bülent Utku da haberin kamu görevine hakaret unsuru olmadığını ifade etti. Utku ayrıca, davaya konu haberden bir gün sonra yayınlanan bir savcı ile hakim eşinin indirimli olarak konut satın almasına ilişkim “Aile boyu lüks konut” başlıklı haberle ilgili takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin