23 Nisan mı Ermeni Soykırımı mı? Geçen hafta en çok bu olaylar haber oldu!

20–26 Nisan 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre...

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan mı Ermeni Soykırımı mı? Geçen hafta en çok bu olaylar haber oldu!

PRNet A.Ş, 2015’in ilk günlerinde en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 20–26 Nisan 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “PRNet En’leri” 5 başlık altında sıralandı.



23 NİSAN EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN



Dünya çocuklarının şölenler ve gösteriler ile bir araya geldiği ve en fazla anıldığı bir gün olarak 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Çeşitli aktiviteler ile bolca anılan çocuklar, 6 bin 728 haber ile medyanın da ilgi odağı oldu.



Ermeni Soykırımı ve Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü, geçen hafta gündemde bolca yer alan iki önemli başlık oldu. Ermeni Soykırımı 2 bin 404 haberle yer alırken;Çanakkale’nin 100. yılı ile 2.036 haber ile anıldı.



Genel seçimler öncesi siyasetin oldukça etkin olduğu gündemde; CHP ve Koalisyonhaberleri geniş yankı bulan bir başka konuydu. Olası koalisyon tartışmaları, konuyu en çok konuşulanlar listesinde dördüncü sıraya taşıdı.



Son yılların en yüksek seviyesine ulaşan Dolar; Kırdığı Rekor ile piyasaları alt üst ederken; hafta gündeminde de beşinci sırada  yer aldı. Dolardaki ateşin henüz sönmediği belirtilirken; piyasalardaki tırmanış devam etmekte.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyaset camiasında 4 bin civarı haberi ile ilk sırada yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu gündemi ikinci sıradan takip ederken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üçüncü olarak kaydedildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dikkat çeken siyasiler arasındaydı.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “CEM YILMAZ”      



23 Nisan’da doğum günü mesajı yayınlayan Cem Yılmaz 119 haberi ile Show dünyasının en fazla konuşulan ismi oldu. Geçen hafta doğum gününü kutlayan bir başka ünlü Demet Akalında bolca konuşulanlar arasında ikinci sıradaydı. Hülya Avşar ve Gülben Ergen sıralamayı art arda izlerken; Acun Ilıcalı 82 yansıması ile beşinci olarak raporlandı.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI “İSMAİL KARTAL”



Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal spor camiasının en fazla konuşulan ismi olarak belirlendi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun ikinci sırada yer aldığı listede;  Trabzonspor’un Teknik Direktörü Ersun Yanal üçüncü olarak kaydedildi. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilić ilk beşi tamamlayanlar arasındaydı.



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  “WESLEY SNEİJDER”



Galatasaray oyuncusu Wesley Sneijder gündemin en fazla yansıma bulan sporcusu olarak ilk sırada raporlandı. Fenerbahçe oyuncularından Pierre Webó ve Emmanuel Emenikesıralamayı peşpeşe izledi. Trabzonspor oyuncusu Oscar Cardozo’nun dördüncü olarak yer aldığı listede; Beşiktaş’lı Cenk Tosun sıralamayı tamamladı.



 



 



GÜNDEM BAŞLIĞI HABER ADET



23 NİSAN’I KUTLADIK 6.728



ERMENİ SOYKIRIMI 2.404



ÇANAKKALE’NİN 100. YIL DÖNÜMÜ 2.036



CHP KOALİSYON İLE ANILDI 575



DOLARDA REKOR TIRMANIŞ 320



 



SİYASİLER HABER ADET



RECEP TAYYİP ERDOĞAN 4.004



AHMET DAVUTOĞLU 2.869



KEMAL KILIÇDAROĞLU 2.231



MEHMET ŞİMŞEK 735



DEVLET BAHÇELİ 517



 



ÜNLÜLER HABER ADET



CEM YILMAZ 119



DEMET AKALIN 108



HÜLYA AVŞAR 87



GÜLBEN ERGEN 85



ACUN ILICALI 82



 



SPOR İNSANLARI HABER ADET



İSMAİL KARTAL 422



HAMZA HAMZAOĞLU 372



ERSUN YANAL 356



ŞENOL GÜNEŞ 285



SLAVEN BILIC 264



 



SPORCULAR HABER ADET



WESLEY SENEIJDER 389



PIERRE WEBO 319



EMMANUEL EMENIKE 308



OSCAR CARDOZO 291



CENK TOSUN 264



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin