23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt verdi. Buna göre 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol
23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni normalleşme ve yeni yasakları açıkladı.

Buna göre Ramazan Bayramı Arefesinden itibaren, Ramazan Bayramı boyunca 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması olacağını duyurdu.

Erdoğan ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.

15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.

60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

Çay hasadı için Karadeniz’e gitmek isteyen vatandaşlarımız yarın gece sokağa çıkma sınırlandırılmasının bitişiyle gidebileceklerdir. Tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret faaliyetleriyle ilgili her hususta vatandaşlarımıza kolaylık gösteriyor destek veriyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin