22 basın mensubu hayatını kaybetti!

Suriye'de Ekim ayı içinde 22 basın mensubunun hayatını kaybettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
22 basın mensubu hayatını kaybetti!

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ekim ayında Suriye'de 22 basın mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu.



SNHR’nin yayımladığı raporda, hayatını kaybeden 22 basın mensubundan 21'inin Suriye rejimine bağlı güçler, 1'nin ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından öldürüldüğü belirtildi.



Suriye’de görev yapan foto muhabirleri, kameraman ve gazetecilere karşı işlenen suçların belgelendirildiği raporda, 2 basın mensubunun Suriye güvenlik güçleri tarafından yapılan işkence sonucu yaşamını yitirdiği ifade edildi.



Raporda, kaçırılan ve yaralanan basın mensupları hakkında da bilgi verildi. Raporda, 2 basın mensubunun IŞİD, 4’ünün de kimliği henüz belirlenemeyen silahlı gruplar tarafından kaçırıldığı, 7’sinin Deyru'z Zor'da rejim güçleri ile silahlı muhalefet arasında devam eden çatışmaları görüntülemeye çalışırken yaralandığı kaydedildi.



Şam’da geçen ay gözaltına alınan Fransız gazeteci Jean-Pierre Duthion'un 4 gün sonra serbest bırakıldığı hatırlatılan raporda, Suriyeli yazar Tal el-Melluhi’nin, serbest bırakılması yönünde karar verilmesine rağmen bu kararın henüz uygulanmadığı ileri sürüldü.



Öte yandan, Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marcin Wojciechowski,  önceki gün Studio Melon foto ajansı için çalışan 34 yaşındaki foto muhabir-gazeteci Marcin Suder'in kendisini kaçırmaya çalışan kişilerin elinden kurtulmayı başardığını, şu anda ülkesinde olduğunu açıklamıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin