212 Fotoğraf Yarışması başvuruları devam ediyor

Bu yıl 3. kez düzenlenecek çok sesli ve multidisipliner yapısıyla fotoğraf sanatını merkezine alarak farklı diyalogları buluşturan 212 Photography Istanbul kapsamında gerçekleşecek ve geleceğin fotoğraf sanatçılarının kendilerini geniş kitlelere duyurmalarına imkan sağlayan Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması başvuruları 20 Eylül tarihine kadar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
212 Fotoğraf Yarışması başvuruları devam ediyor

212 Photography Istanbul bu yıl 8 - 18 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek ve özel bir rota ile İstanbul’un 5 farklı mekanına yayılacak 212 Photography Istanbul  bünyesinde gerçekleşecek fotoğraf yarışması, her yaştan ve milletten, profesyonel ve amatör fotoğrafçıların fotoğraflarına kapılarını açıyor.

Fotoğraf diline yeni keşifler ve değerler katan 212 Fotoğraf Yarışmasının jürisinde fotoğraf ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri yer alacak.

Yeni yeteneklerin keşfedileceği yarışmada birinciyi, aralarında tasarımcı Hussein Chalayan, fotoğraf dünyasının en önemli kurumlarından olan Foam’ın Küratörü Kim Knoppers, Avrupa’nın en eski ve önde gelen galerilerinden Photographers’ Gallery Direktörü Brett Rogers, işlerini de festival kapsamında göreceğimiz fotoğraf sanatçısı Ellen Kooi, Aperture Magazine Editörü Brendan Embser, Özyeğin Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Metin Çavuş’un yer aldığı değerli bir jüri ekibi belirleyecek.

Geçtiğimiz senelerde pek çok yeni ismi takipçileri ile tanıştıran Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’nın 2020 başvuruları festival web sitesinden yapılabilir.

Son başvuru Tarihi: 20 Eylül 2020

Birincilik ödülü : 5000 euro

Başvuru Adresi: 212photographyistanbul.com

212 Fotoğraf Yarışması başvuruları devam ediyor

Jüri Hakkında

Ellen Kooi (Fotoğraf Sanatçısı)

1962 doğumlu Hollandalı fotoğrafçı Ellen Kooi, 1987 yılında Groningen’deki Academie Minevra’dan mezun olmuştur. Hollanda Altın Çağı’ndan peysaj ressamlarının güçlü anlatımından esinlendiği duyguyu karelerine yansıtan Kooi, iyi manzaraları ve figürleri bir araya getirdiği teatral görüntüleri ile tanınıyor. Çalışmaları; Frans Hals Müzesi, Fries Müzesi ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nda yer almasının yanı sıra Hermés Koleksiyonu, Borusan tarafından satın alınmıştır. Ellen Kooi, Torch Gallery (Amsterdam) tarafından temsil edilmektedir.

Kim Knoppers (Foam Küratör & Araştırmacı)

Amsterdam’da yer alan, Avrupa’nın en önemli fotoğraf kurumlarından biri olan FOAM’da sanat tarihçisi ve küratör olarak görev almaktadır. Melanie Bonajo, Adam Broomberg ve Oliver Chanarin, Anne der Vries, Lorenzo Vitturi ve Taiyo Onorato & Nico Krebs gibi çağdaş fotoğrafçıların kişisel sergileri üzerinde çalıştı. Kim Knoppers, İsviçre Lozan’da ECAL’de MA Fotoğrafçılık dalında öğretim görevlisidir ve “Do Not Disturb – Curating in Progress” derslerini başlatmıştır. Murabi Ulusal Fotoğraf Müzesi, İşkodra, Arnavutluk (2014 – 2016) küratöryel danışmanlık ekibinin bir parçasıydı. FOAM’daki pozisyonunun yanında, Kim yakın zamanda fotoğrafçılık ve arkeoloji konusunda bağımsız araştırmalar yapmaktadır. Kendisi Amsterdam (Hollanda) ve Selçuk (Türkiye) yaşıyor ve çalışıyor

Hussein Chalayan (Tasarımcı)

Lefkoşa, Kıbrıs’ta doğdu ve 1993 yılında Londra’daki Central St.Martins Sanat ve Tasarım Okulu’ndan mezun oldu. 1994 yılında Chalayan markasını yarattı ve 1999 / 2000 yıllarında yılın İngiliz Tasarımcısı seçildi. Sanat ve moda çalışmalarında film, enstelasyon, dans ve heykel formlarını kullanır. Kültürel kimlik, göç, antropoloji, teknoloji, doğa ve genetik konularına özel ilgi duymaktadır. Modern yaşamın algı ve gerçeklerini keşfeden koleksiyonlarında yenilikçi tasarım, kusursuz terzilik ve pek çok beceriyi referans alan zarif, minimalist yaklaşımında teknolojiyi de kullanmaktadır. Eserleri; Palais Du Louvre, Londra Tasarım Müzesi, New York Metropolitan Sanat Müzesi, Musée des Arts Decoratifs Paris ve Tokyo Sanat Müzesi gibi çok önemli yerlerde yer aldı. Yılda altı koleksiyon tasarlayan Hussein Chalayan, aynı zamanda HTW Berlin’de (University of Applied Sciences) ders vermektedir.

Brett Rogers (The Photographers’ Gallery Direktörü)

İngiltere’de içeriği sadece fotoğrafçılığa adanmış, kamu tarafından finanse edilen Avrupa’nın ilk fotoğraf galerisi olan The Photographers’ Gallery’nin Direktörü’dür.
1971 yılında kurulan kurum, bağımsız küratöryel yaklaşımı ve fotoğrafçılığın farklı biçimlerine yer vermesi ile bu dünyaya yön verdi. Bu görevinden önce Brett Rogers, İngiltere Konsolosluğu’nun görsel sanatlar direktör yardımcısıydı ve kurumun fotoğraf koleksiyonunun oluşturmanın yanısıra İngiliz fotoğrafçılığı konusunda iddialı uluslararası sergiler hazırlamaktan sorumluydu. 2018 yılında Kraliyet Fotoğraf Topluluğu tarafından fotoğraf sanatına verdiği üstün katkılardan dolayı ödüllendirildi. Kendisi Mayıs 2014’te Kraliçe’nin Doğum Günü Onurun’da, sanata verdiği hizmetlerden dolayı OBE (Order of the British Empire) ödülüne layık görüldü.

Metin Çavuş (Akademisyen)

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mühendislik okuduktan sonra, sanat ve tasarım alanındaki yüksek lisans ve doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 2014 yılından beri Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim Tasarımı Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak fotoğraf ve sinema dersleri veriyor, aynı zamanda bir belgesel yönetmeni. Belgesel filmi ‘Kutluğ Ataman’ (2011), uluslararası film festivallerinde ve saygın sanat galerilerinde gösterildi; DVD olarak satışa sunuldu. Çavuş, uluslararası çağdaş sanatçıların yaratıcı ekiplerinde sanat projeleri de üretiyor. Bugüne dek bu işler Tate Britain, SFMOMA ve Venedik Mimarlık Bienali gibi önemli sanat kurumlarında ve etkinliklerinde sergilendi. Çavuş’un fotoğraf çalışmaları şehir ve doğa katmanları üzerine yoğunlaşır. İstanbul Surları üzerine ilk fotoğraf kitabı 2019 yılında yayımlandı.

Brendan Embser (Aperture Genel Yayın Yönetmeni)

Aperture Dergisinin genel yayın yönetmeni Brendan Embser, aynı zamanda Aperture yayınlarının Aperture Konuşmaları sersinin editörüdür. Editörlüğünü üstlendiği işler; Deana Lawson (2018), Chloe Dewe Mathews: Caspian: The Elements (2018), Ethan James Green: Young New York (2019), Ming Smith (2020) 1985 to the Present (2018). Embser ayrıca, Addis Foto Fest, The Changjiang International Photography ve Video Art Biennale, The Sony World Photography Awards ve Hong Kong’s WMA Masters’da jüri olarak yer almıştır. The Walter Collection’ın sergi editörlüğünü yapmış olan Embser, Havefor College’dan İngilizce BA ve New York Üniversitesi’nden Africana Studies yüksek lisans derecesine sahiptir. Another Africa, Contemporary And, n+1, Objektiv, Aperture Online, and Aperture’s PhotoBook Review isimli makalelere ve röportajlara katkıda bulunmuştur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin