21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başlıyor

Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 21. Si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin başlamasına sayılı günler kaldı.

Google Haberlere Abone ol
21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başlıyor

21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, 25-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkıları ile UNESCO Kültür Mirası Safranbolu’da gerçekleştirilecek.

2000 yılından bu yana aralıksız devam etme özelliği ile Türkiye’de ilk ve tek olma niteliğine sahip Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Doğa Gezisi, Foto Safari, resim sergisinin yanında belgesel film yarışmalarına ev sahipliği yapacak, yine  festivalin yapı taşlarından olan ve korumaya teşvik için "En İyi Korunan Ev" plaketi seçilen konaklara verilecek.

Kültürel Miras ve Korumacılık Kategorisinde ve Serbest Kategoride Belgeseller Ödüllendirilecek

2004’te uluslararası boyut kazanarak pek çok başarılı yapıtın tanınmasına yardımcı olan Uluslararası Belgesel Film Festivali bu yıl üç ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Kültürel Miras ve Korumacılık temasının işleneceği Belgesel Film ve Fotoğraf yarışmalarının ödülleri 26 Eylül Cumartesi Günü Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde sahiplerini bulacak.

Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmamızda da En İyi Proje ödülümüz sahibini bularak Safranbolu belgesel arşivine yeni bir eser katılacak.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 20. Altın Safran Belgesel Film Yarışmasında En İyi Proje ödülünü alan bu yıl çekimi gerçekleştirilen "Safranbolu'da Mekan" adlı belgeselin galası yapılacak ve Afgan Ressam Najeebullah Mehrzad'ın  yağlı boya tabloları sergilenecek.

Doğa Gezisi ve Foto Safari

Festival misafirlerini tüm dünyadan pek çok fotoğrafçının kadrajına giren Safranbolu'nun el değmemiş doğası ile buluşturacak. 26 Eylül'de Hacılar Obası adlı bakir bölgeye gezi ve Safranbolu'nun Tarihi Çarşı bölgesini kapsayacak Foto Safari düzenlenecek.

Kültürel mirasın gelecek nesillere estetik kaygı ve bilimsel bakış açısı ile aktarılmasını arzu ettiklerini belirten Festival Organizasyon Komitesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Osmanlının mimari izlerini yaşatan ve yaşayan bir müze niteliğindeki Safranbolu yerli ve yabancı pek çok misafiri ağırlarken, kültür ve sanat alanında da ismini duyurmaya devam ediyor. Bu yıl festivalimize Belgesel Film Ödülü için 98 ayrı ülkeden 1431 başvuru, fotoğraf yarışması için ise 1110 başvuru oldu. Sıra dışı yapımlar ve fotoğraflarla karşılaşacağımıza eminiz, heyecanla ödül törenini bekliyoruz” dedi.

Covid 19 Salgını İçin Önlemler Alındı

Belediye Başkanı Köse Covid 19 salgınına karşı sokak ve caddelerin titizlikle dezenfekte edildiğini, başta Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde tüm önlemlerin alındığını söyledi ve şöyle devam etti: "20 Yıldır aralıksız sürdürdüğümüz festivalimizi bu yıl zor şartlarda da olsa coşku ile hayata geçireceğiz. Kültür Merkezi'ndeki koltuk düzenimizi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tekrar elden geçirdik, şehrimizin sokaklarını düzenli olarak dezenfekte ediyoruz ve halkımızın salgın konusunda bilinçlenmesi için yoğun bir iletişim çalışması yürütüyoruz. Festivale dışarıdan gelecek misafirlerimizin de aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin