21 Eylül Dolar Kuru: 21 Eylül (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar?

Haftaya yüksek bir giriş yapan Dolar kuru, Temmuz ayından bu yana ilk defa dün gün içerisinde 8,70 seviyelerini gördü. Euro ise yine 10,20 seviyelerine çıkarak yatırımcının dikkatini çekti. Dolar kuru dün günü 8,66 seviyelerinde kapatırken, Euro ise günü 10,17 seviyesinde bitirdi. Peki, 21 Eylül Dolar kuru ne kadar oldu? Dolar ve Euro ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
21 Eylül Dolar Kuru: 21 Eylül (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar, haftaya yükselişle başlamasının ardından dün gün içerisinde 8,62 - 8,72 seviyeleri arasında hareket etti. Euro ise gün içerisinde 10,11 - 10,23 arasında dalgalandı. Dolar endeksi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,13 değer kaybı yaşayarak 93,13 seviyesine geriledi. Euro/Dolar paritesi ise 1,1721 seviyesinden işlem görüyor. Peki, 21 Eylül Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Piyasalar, bu hafta merkez bankalarının faiz kararını bekleyecek. İlk olarak Amerikan Merkez Bankası Fed, faiz kararını Çarşamba günü duyuracak. Fed'in faiz kararı kadar, Başkan Powell'ın yapacağı basın toplantısı da önemli olacak.

Perşembe günü yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını izlenecek. Enflasyonun politika faizini geçmesi sonrası bu toplantı da kritik önem taşıyor.

ÇİNLİ EMLAK DEVİ EVERGRANDE KRİZİ BÜYÜYOR

Şu sıralar küresel piyasaların gündeminde Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande şirketi yer alıyor.

Evergrande'nin Yönetim Kurulu Başkanı, şirketin en karanlık döneminden çıkacağından oldukça emin olduğunu ifade etti. Borç içindeki emlak geliştiricisinin başkanı, personele yazdığı bir mektupta, küresel yatırımcıların temerrüt risklerinden endişe duyduğunu söyledi.

Ekonomistler, küresel piyasalarda kısmen azalan risk algısıyla gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazandığını bildirdi.

Bugün, ABD'de cari işlemler dengesi, inşaat izinleri ve konut başlangıçları istatistiklerinin takip edileceğini belirten uzmanlar, Çinli Evergrande şirketine ilişkin haber akışının da varlık fiyatlarını etkilemeye devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

DOLAR NE KADAR?

21 Eylül Dolar Kuru: 21 Eylül (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar?

Güne 8,66 ile başlayan Amerikan Doları, saat bugün itibarıyla %0,13 azalışla 8,65 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

21 Eylül Dolar Kuru: 21 Eylül (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 2

Güne 10,18 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,12 artışla 10,14 liradan işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR?

21 Eylül Dolar Kuru: 21 Eylül (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 3

Güne 11,86 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,14 artışla 11,82 liradan işlem görüyor.

Etiketler dolar euro sterlin fed
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin