2026-2032 Olimpiyat Oyunları’nın yayın haklarını Warner Bros. Discovery aldı!

Dünyanın en büyük spor etkinliğinin yayıncısı belli oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2026-2032 arası dönemde gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları’nın Avrupa’daki tüm televizyon yayın haklarını Warner Bros. Discovery’nin aldığını duyurdu. Buna göre; Warner Bros. Discovery, Olimpiyat Oyunlarının "her anının" yayın evi olmaya devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
2026-2032 Olimpiyat Oyunları’nın yayın haklarını Warner Bros. Discovery aldı!

Warner Bros. Discovery ve Avrupa Yayın Birliği (EBU), Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile yapılan anlaşma çerçevesinde 2026-2032 arası, Avrupa’da 49 ülkede Olimpiyat Oyunları’nın yayın haklarını satın aldı. 2026’da 25. Kış Olimpiyatları İtalya’nın Milano ve Cortina d’Ampezzo şehirlerinde, 2028’de 32. Yaz Olimpiyatları Los Angeles’ta, 2030’da 26. Kış Olimpiyatları ve 2032’de ise 35. Yaz Olimpiyatları’nın Avustralya'nın Brisbane şehrinde yapılacağı duyurulurken yine aynı dönemlerde Gençlik Olimpiyat Oyunları, Warner Bros. Discovery ve Avrupa Yayın Birliği (EBU) aracılığıyla sporseverlerle buluşacak.

2018-2024 arası dönemde de Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile işbirliği yapan Warner Bros. Discovery, yapılan bu yeni anlaşmayla Olimpiyat Oyunları’nı ekrana getirecek. Eurosport kanallarıyla tüm dünyadaki izleyicilerine daha kapsamlı bir yayın ve deneyim sunmaya hazırlanırken discovery+ ise olimpiyat oyunlarının yine “her anını” tek adreste izleyicilere aktaracak.

IOC Başkanı Thomas Bach, “Dünyanın önde gelen iki medya şirketiyle uzun vadeli bir anlaşmaya vardığımız için çok mutluyuz. Avrupa Yayın Birliği (EBU) ve Warner Bros. Discovery’nin olimpiyat sporlarına gösterdikleri bağlılık gerçekten çok kıymetli. Uluslararası Olimpiyat Komitesi olarak, elde edilen gelirimizin yüzde 90’ını olimpiyat oyunlarının ve sporcuların finansal istikrarı için harcıyoruz” dedi.

2026-2032 Olimpiyat Oyunları’nın yayın haklarını Warner Bros. Discovery aldı!

Warner Bros. Discovery, Olimpiyat Oyunları’nın "her anının" yayın evi olmaya devam edecek.

Warner Bros. Discovery Sports Europe Başkanı ve İdari Direktörü Andrew Georgiou, IOC ile ortaklıklarının devam etmesiyle ilgili, “2024 Paris Yaz Olimpiyatları öncesi IOC ile ilişkimizi 2032’ye kadar uzattığımız için çok mutluyuz. Avrupa’da Olimpiyat Oyunları’nın ‘her anının’ yayın evi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Warner Bros. Discovery, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları da dahil olmak üzere, yayınlanacak olimpiyatlarla hem televizyon hem de dijital izleyici rakamlarıyla büyük bir rekora imzayı hedefliyor.

2026-2032 Olimpiyat Oyunları’nın yayın haklarını Warner Bros. Discovery aldı! - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin