2023'te yılın kelimesi duyanları çok şaşırttı! İşte en çok kullanılan kelime...

Amerika'nın en eski sözcük yayıncısı Merriam-Webster, yılın kelimesini seçti. Yılın kelimesini duyanlar çok şaşırdı.

Google Haberlere Abone ol
2023'te yılın kelimesi duyanları çok şaşırttı! İşte en çok kullanılan kelime...

Amerika'nın en eski sözcük yayıncısı Merriam-Webster, yılın kelimesini seçti. Her yıl aramalarda en çok yükselen ve en çok ilgi gören kelimeyi seçen Merriam Webster, bu yılın kelimesinin seçilmesinde en etken olan konunun sosyal medya ve yapay zeka olduğunu anlattı.

2023 yılının sonuna artık sayılı zaman kaldı. Bu da bizim için yılın "en"lerini gördüğümüz bir döneme girdiğimizi haber veriyor.

Amerika'nın en eski sözlük yayıncısı Merriam Webster ise yılın kelimesini açıkladı.

2023'te yılın kelimesi olarak "authentic" seçildi.

2023'te yılın kelimesi duyanları çok şaşırttı! İşte en çok kullanılan kelime...

Bu kelimenin aramalarında gözle görülür bir artış yaşandığı ve ciddi bir ilgi gördüğü paylaşıldı. Kelime anlamı olarak; özgün, hakiki, gerçek, güvenilir, esas, orijinal, otantik, geçerli, inanılır gibi pek çok durumun karşılığını veriyor.

YILIN KELİMESİNİ YAPAY ZEKA SEÇTİ

"Authentic" kelimesinin bu denli ilgi çekmesinin sebeplerinden bir tanesi olarak "sosyal medya" gösterildi.

Oluşturulan sosyal medya kimlikleri, ünlülerin varlığı ve pek çok detay sosyal medyada 'authentic' kelimesinin öne çıkmasını sağladı.

Bir diğer etkeni ise günümüzün en dikkat çeken konusu yapay zeka oldu.

ChatBot'lar, grafikler, programlar ve pek çok detayı göz önünde bulundurulduğunda gündemi en çok etkileyen konulardan yapay zeka ve beraberinde getirdiği hikayeler de yılın kelimesinin seçilmesinde etken oldu.

NEDEN AUTHENTİC?

Pek çok anlama gelen bu kelimenin 'yanlış ya da taklit olmayan, gerçeklik payı bulunan' gibi durumları temsil etmesinin bir yandan yanıltıcı olabileceği konuşuluyor.

Sözlük, geçmiş yıllarda ABD'de aramalarda pek çok kez aratıldığı görülen kelimenin 'gerçek ve sahtelik arasındaki çizginin giderek belirsizleşmesi' ile birlikte daha popüler hale geldiğini ifade ediyor. Yapay zekanın hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başlaması ile gerçeklik algımızı yitirmeye ve neyin gerçek, neyin yapay olduğun anlayamıyor olmamızın konuyu gün yüzüne çıkardığı düşünülüyor.

ELON MUSK DA PAYLAŞMIŞTI 

Diğer yandan Twitter platformunun sahibi Elon Musk, kendi sosyal medya hesabında bu yıl 'İnsanlar daha gerçek (authentic) olmalı' paylaşımında bulunmuştu.

2023 yılının diğer popüler kelimeleri ise yine "yeni" hayatımızı temsil ediyor.

Çekiciliği ve karizmayı temsil eden 'rizz (charisma), Coronation (taç giyme töreni), dystopian (distopik) , indict (itham etmek) ve doppelgänger (görsel ikiz) de yılın en popüler kelimeleri arasında.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin