2023 seçimleri ne zaman yapılacak? BBP Genel Başkanı Destici: Demokrasinin gereği neyse o yapılacaktır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlerin erteleneceği iddialarına ilişkin konuştu. Destici "Demokrasinin gereği neyse o yapılacaktır. Şu anda seçim düşünecek durumda değiliz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
2023 seçimleri ne zaman yapılacak? BBP Genel Başkanı Destici: Demokrasinin gereği neyse o yapılacaktır

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Destici, geçen hafta Türkiye'de cumhuriyet tarihinin en büyük afetinin yaşandığını ve deprem bölgesinde arama- kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ümitler tükenene kadar arama-kurtarma çalışmaları devam edecektir. Her bir hayat hepimiz için çok önemli. Devlet, ülke, camia olarak arama- kurtarma çalışmalarını elbette sürdüreceğiz, enkazları temizleyeceğiz. Yıkılan binalar yerine sağlam zeminlere şehirlerimizi, geleceğimizi yeniden kuracağız. Deprem kuşağındaki tüm illerde binaların depreme dayanıklılığını kontrol etmek durumundayız. Artçı depremlerin yeni kayıplara neden olmaması için son derece dikkatli olmak zorundayız" diye konuştu. 

'TÜM İMAR AFLARINA KARŞIYIZ'

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Destici, yaklaşık 4 ay önce kendi imzasını taşıyan ve TBMM'ye sunduğu, 'imar affı' ile ilgili yasa teklifinin hatırlatılması üzerine, "Öncelikle BBP olarak tüm imar aflarına prensip olarak karşı durduk ve karşıyız. Hiçbirisine de 'evet' oyu vermedik. İmar planlarının dikkatle titizlikle hazırlanan kurallar olması gerektiğini de hep söyledik, ifade ettik. Biz asla 'imar affı' teklifi vermedik." dedi. 

'DEMOKRASİNİN GEREĞİ NEYSE O YAPILACAKTIR'

Destici, seçimlerin deprem felaketi nedeniyle erteleneceğine yönelik iddialarla ilgili de "Şu anda kimsenin seçimle ilgili gündemi endişesi olmaması gerekir, bütün gündemimizin enkazda bulunan vatandaşlarımız ve şehirleşme olmalıdır. Başta 11 ilimiz olmak üzere seçimin sağlıklı şekilde yapılacağı şartlar yerine getirilecektir. Demokrasinin gereği neyse o yapılacaktır. Anayasa, hukuk, demokrasi neyi gerektiriyorsa elbette ki seçimler yapılacaktır ama şartlar değerlendirildikten sonra oturup karar verilir ama şu anda seçim düşünecek durumda değiliz." diye konuştu. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin