2023 Ramazanının gözde tatlısı belli oldu: Dışarıdan almaya son verdirtecek şekerpare tarifi bulundu. Hakiki pastane şekerparesi nasıl yapılır?

Ramazan aylarında tatlılar rağbet gören yemekler arasında yer alırken, iftar sonrası için müthiş bir şekerpare tarifi ile geldik. Bu tarifle iftar sofralarınız şenlenecek. İşte hakiki pastane şekerparesi...

Google Haberlere Abone ol
2023 Ramazanının gözde tatlısı belli oldu: Dışarıdan almaya son verdirtecek şekerpare tarifi bulundu. Hakiki pastane şekerparesi nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru İçin;

250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su (800 ml)
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı;

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak başlayabiliriz. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine  4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu alalım ardından şöyle bir karıştıralım.

Kaynaması için ocağa alalım ve 6- 7 dakika kadar şerbetin kaynamasını sağlayalım. Ardından birkaç dilim limon suyu da ilave ettikten sonra 2 dakika daha kaynamaya bırakalım.

Ardından hamuru hazırlamak için uygun bir yoğurma kabının içerisine  250 gram tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 2 çay bardağı irmik, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave edelim.

Tüm malzemeleri yoğurma kabının içerisine aldıktan sonra yavaş yavaş yoğurma sürecine başlayalım. ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapmaya devam edelim.

akabinde hamurumuzu şekillendirmek için hamurdan bir parça koparalım. Elimizle hamurumuza şekil verelim. Aralıklı olarak fırın tepsinin içerisine dizelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim. akabinde üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla güzelce sürelim.

fırına vermeden evvel şekerparelerimizin üzerine çizikler atalım ardından 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda pişen şekerparelerimizi borcama aktaralım ve üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim. 

Bu şekilde birkaç saat dinlendirmeye bırakalım ve ardından servise hazır edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin