2023 Eurovision yarışması finali yarın akşam! Ukrayna Başbakanı Zelenski'nin konuşma talebi reddedildi

Ukrayna, geçen yıl birinci olduğu için 67. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapması gerekirken yaşanan savaş nedeniyle bunu gerçekleştiremiyor. Şimdi bir de ülkenin başkanı Zelenskiy'nin, etkinlikte konuşmasının yasaklandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
2023 Eurovision yarışması finali yarın akşam! Ukrayna Başbakanı Zelenski'nin konuşma talebi reddedildi

Ukrayna geçen yıl düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasını kazanmış ama ülkede devam eden işgal nedeniyle, bu yılın yarışmasına ev sahipliği yapamayacağını açıklamıştı.

67. Eurovision Şarkı Yarışması, İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenecek.

Times’ın haberine göre; Ukrayna cumhurbaşkanının 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Eurovision finalinde görünmek istedi, ancak bu talebi reddedildi.

Zelenskiy’nin, Rusya’nın devam eden işgali karşısında ülkesi için uluslararası destek konusunda baskı yapmasının beklendiği, ancak Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) performanslar sırasında hiçbir siyasi açıklama yapılmaması konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Bir EBU sözcüsü şunları söyledi:

“Eurovision Şarkı Yarışması, uluslararası bir eğlence programıdır ve başlangıcından bu yana oluşturulmuş katı kurallar ve ilkelerle yönetilir. Bunların bir parçası olarak, yarışmanın mihenk taşlarından biri de etkinliğin politik olmayan doğası. Bu ilke, yarışma kapsamında siyasi veya benzeri açıklamalarda bulunulmasını yasaklamaktadır. Bay Zelenskiy’nin Eurovision Şarkı Yarışması’nda izleyicilere hitap etme talebi, takdire şayan bir niyetle yapılmış olsa da etkinliğin kurallarına aykırı olacağı için maalesef kabul edilemez.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin