2023 asgari ücret rakamını açıkladı: 9500 lira. Canlı Yayın'da asgari ücretin en az ne kadar olacağını açıkladı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel bomba kulis bilgisini paylaştı

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrette... İktidar kanadından ise peş peşe asgari ücret açıklaması geliyor. 2023'te asgari ücret ne kadar olacak merak konusu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AK Partili isimler umutlu konuşuyor. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel AK Parti kulislerindeki asgari ücret miktarını açıkladı. Gürel'in açıkladığı rakam milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
2023 asgari ücret rakamını açıkladı: 9500 lira. Canlı Yayın'da asgari ücretin en az ne kadar olacağını açıkladı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel bomba kulis bilgisini paylaştı

Türkiye uzun süredir yüksek enflasyonla boğuşuyor. Milyonlarca çalışanın maaşı enflasyon karşısında eridi. Temmuz ayındaki asgari ücret zammı da çare olmadı. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı ise yeni asgari ücret zammında... Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere iktidar mensupları asgari ücret konusunda umut vaadeden açıklamalarda bulunuyor.

Asgari ücret konusu tv100'ün gündem belirleyen programı Taksim Meydanı'nda masaya yatırıldı. Ankara kulislerinde, AK Parti koridorlarında konuşulan asgari ücreti tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel canlı yayında açıkladı.

Asgari ücrette beklentinin çok yükseldiğini belirten Gürel, "9 bin liranın altında bir rakam düşünülmüyor, bendeki bilgi..." ifadelerini kullandı.

Programın moderatörü Gürkan Hacır ise duyduğu raka karşısında şaşkınlığını gizleyemedi, "Ooo iyi" ifadelerini kullandı. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş ise, "Patronlar dil hapı alsınlar" dedi.

 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ise, 'Asgari ücret en az 9 bin lira olacak' yazsınlar' ifadelerini kullandı.

Gürel kendisindeki bilginin 9 bin 500 lira olduğunu belirterek, "Önümdeki masa sallandı, masa dayanmıyor." dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürel'e verdiği rakamın brüt mü net mi olduğunu sordu, Gürel ise 'net, net' cevabını verdi.

Gürel'in verdiği rakama göre asgari ücrete yüzde 64 zam gelmiş olacak.

İşte programdaki o sözler:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin