2022 Ramazan Bayram tatili: Ramazan Bayramı kaç gün? Ramazan Bayramı bayram tatili kaç gün oldu?

Ramazan ayında bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nı da iple çekiyor. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz Ramazan Bayramı’nda birçok kişi memleketlerine dönerek büyüklerini ziyaret etmek için ya da stresten uzaklaşarak tatil yapmak için bayram tatilinin kaç gün olduğunu araştırıyor. Peki 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Google Haberlere Abone ol
2022 Ramazan Bayram tatili: Ramazan Bayramı kaç gün? Ramazan Bayramı bayram tatili kaç gün oldu?

Memleketlerindeki akrabalarını ziyaret edecek olanların yanı sıra bayramı tatil fırsatına çevirmeyi planlayanlar bayram tatili süresinde hayal kırıklığı yaşadı. Ramazan Bayramı’nın Pazartesi günü başlayacak olmasına rağmen Perşembe ve Cuma günlerinin tatil ilan edilmemesi tatil süresini 9’dan 5’e inmesine neden oldu.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ?

Kabine toplantısında gündem maddeleri arasında yer alması beklenen bayram tatili hakkında bir bilgi paylaşımı gerçekleştirilmedi. Bayram tatili 9 gün ilan edilmedi.

Bayram tatili 9 güne çıkarılmaması halinde bayram tatili 5 gün yapılabilecek. Ramazan Bayramı'nın ilk günü pazartesi gününe denk geliyor. Bir önceki hafta cumartesi ve pazar günü de tatil olacağı için beş gün tatil olabilecek.

2022 Ramazan Bayram tatili: Ramazan Bayramı kaç gün? Ramazan Bayramı bayram tatili kaç gün oldu?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

  • Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba

2022 Ramazan Bayram tatili: Ramazan Bayramı kaç gün? Ramazan Bayramı bayram tatili kaç gün oldu? - Resim : 2

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. Bayram tatilinin perşembe ve cuma gününün de dahil edilerek 9 güne çıkarılmasına yönelik taleplerin geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyordu. Ancak bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin