2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bu sene Kurban Bayramı ne zaman?

Müslümanlar tarafından kutlanan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı’nın Mayıs ayında idrak edilmesinin ardından Kurban Bayramı için de araştırmalar başladı. Geçtiğimiz sene 9 günlük bir tatilin ardından bu sene vatandaşlar Kurban Bayram tatilinin kaç gün olduğunu merak ediyor. Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı ne zaman? 2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Google Haberlere Abone ol
2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bu sene Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı için geri sayım heyecanı başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim ile Kurban Bayramı tarihi netlik kazandı. Kurban kesme ibadetinin gerçekleşeceği bayram temmuz ayında gerçekleşecek. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

  • Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
  • Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
  • Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
  • Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bu sene Kurban Bayramı ne zaman?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı arefe günü cuma gününe denk geliyor. Arefe günü kamu kurum ve kuruluşları yarım gün tatil oluyor. Bayramın birinci günü ise cumartesi günü olacak. Bayram dört gün boyunca devam edecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

VEKÂLETLE KURBAN 2 BİN 250 LİRA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bu sene Kurban Bayramı ne zaman? - Resim : 2

‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla düzenlenen ‘2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun tanıtım toplantısına katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, ‘Amacımız, kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini esaslara göre eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır’ dedi.

Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kesilecek kurban fiyatları konusunda şunları söyledi: ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş temasıyla başlattığımız organizasyon ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurtiçinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurtdışında kestirmek isteyenler için ise bin 800 lira olarak belirledik.’

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin