2022 Avrasya Tüneli ücreti: Avrasya Tüneli ücretleri ne kadar? Motosikletlerin Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti belli oldu

Uzun bir süredir motosiklet sürücüleri, Avrasya Tüneli’ni kullanabilmek konusundaki taleplerini dile getiriyordu. Geçtiğimiz günlerde Motobike İstanbul 2022 Fuarı açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuya ilişkin olarak müjdesini açıkladı. 1 Mayıs itibarıyla Avrasya Tüneli, motosiklet sürücüleri tarafından da kullanılabilecek. Peki, Avrasya Tüneli ücreti ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
2022 Avrasya Tüneli ücreti: Avrasya Tüneli ücretleri ne kadar? Motosikletlerin Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti belli oldu

Motosiklet sürücüleri, uzun süredir Avrasya Tüneli'ni kullanabilmek için taleplerini ilgili kuruluşlara iletiyordu. Geçtiğimiz günlerde Motobike İstanbul 2022 Fuarı açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuya ilişkin bir müjde verdi.

GÜNDÜZ 20,7 LİRA, GECE 10,35 LİRA

Bu kapsamda, Avrasya Tüneli'ni kullanabilecek motosikletlerin tek yön geçişi, 05.00-23.59 saatlerindeki gündüz tarifesinde 20,7 lira, 00.00-04.59 saatlerindeki gece tarifesinde ise 10,35 lira olarak ücretlendirilecek.

Motosiklet sürücüleri, serbest gişe sistemi bulunan Avrasya Tüneli'nden HGS hesaplarıyla ödemelerini yapabilecek.

2022 Avrasya Tüneli ücreti: Avrasya Tüneli ücretleri ne kadar? Motosikletlerin Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti belli oldu

KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDA GÜVENLİ ALTERNATİF

Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, özellikle kış dönemindeki kötü hava koşullarından olumsuz yönde etkilenen motosiklet kullanıcıları için kıtalararası geçişte alternatif olacak.

Tünelle, otomobil ve minibüs tipindeki hafif araçlara ek olarak motosikletler için de güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlanacak.

2022 Avrasya Tüneli ücreti: Avrasya Tüneli ücretleri ne kadar? Motosikletlerin Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti belli oldu - Resim : 2

MOTOSİKLET TANIMI DIŞINDAKİLERE YASAK

Motosikletler için alınan bu karar, sadece Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki motosiklet tanımında belirtilen sınıf taşıtlarını kapsıyor. Bu tanımın dışında kalan elektrikli bisiklet, bisiklet, scooter, moped ve mobilet gibi taşıtların tünelden geçmesi ise yasak olacak.

Otomobil, minibüs ve motosiklet dışındaki araçların tünelden geçmesi durumunda ve trafik kurallarına aykırı hareketlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen cezai işlem uygulamaları devam edecek.

AVRASYA TÜNELİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Tünelin geçiş ücreti iki yönlü alınmakla birlikte; 2022 yılı otomobiller için tek geçiş ücreti 05:00-23:59 saatleri arası ₺53,00, 00:00-04.59 saatleri arası ₺26,50, minibüsler için 05:00-23:59 saatleri arası ₺79,50 00:00-04.59 saatleri arası ₺39,75.

2022 Avrasya Tüneli ücreti: Avrasya Tüneli ücretleri ne kadar? Motosikletlerin Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti belli oldu - Resim : 3

BAYRAMDA AVRASYA TÜNELİ ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak. Avrasya Tüneli 'yap-işlet-devret' modeliyle yapıldığı için ücretsiz geçiş kararı bu tüneli kapsamıyor.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 30 Nisan saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar, 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projeler hariç Karayolları sorumluluğundaki yol ve köprüler ücretsiz olacak. Avrasya Tüneli ise ücretli hizmet verecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin